הרצאה: שפת הטעמים והשפעתה על האיכות הרפואית של המזון

פלוב וטעמים

מוזמנים להכיר רעיון עתיק אך מהפכני: על פי הרפואות של העולם העתיק, הרפואה הסינית, האיורוודה, והרפואה היוונית- ערבית, השפעתו הרפואית של המזון ניכרת בעיקר על פי טעמו. מרירותה של החסה, מתיקות הדלעת או עפיצות הרימון נועדו ליותר מאשר גירוי בלוטות הטעם שלנו.

באמצעות טעמי המזון ניתן להשפיע על פעילות אברי הגוף, לעודד בנייה או פירוק של רקמות, להאיץ או להאט את חילוף החומרים ואף להשפיע על מצבנו הנפשי ותפיסת המציאות.

במפגש הקרוב שיהיה חוויתי במיוחד נלמד את שפת הטעמים, נכיר מזונות מפתח המייצגים את הטעמים השונים, ואת הדרך להשתמש בטעמים כדי לקדם בריאות גופנית ונפשית שלנו ושל היקרים לנו.

במהלך ההרצאה נטעם מזונות, תבלינים וצמחי מרפא המייצגים את הטעמים והשפעתם הרפואית.
במהלך הערב יוגש כיבוד קל המשקף את נושא ההרצאה.

פרטים:

מועד: 3.1.19, יום ה' בשעה 18:00-21:00
מיקום: מרכז שורשים, רחוב בן יהודה 35 בתל אביב.
עלות: 250 ₪ למפגש. 10% למטופלי המרכז לרפואה מסורתית בשיטת TEF, לבוגרי קורס המטפלים מטעם TEF או למגיעים עם בן משפחה.

המרצה: אייל שפרינגר, מייסד שיטת TEF ומנחה קורס המטפלים בשיטה, מנהל קליני של המרכז לרפואה משולבת משלימה למטופלי סרטן בבית החולים איכילוב וממחברי הספר בישולחיים. ההרצאה מהווה חלק מסדרת ההרצאות "לבחור בתזונה".

מומלצי החודש