מקרר ומייבש

המתכונים כאן מתאפיינים בעיקר בקלילות, קרירות ופריכות. חומרי הגלם נוטים להיות בצבעים בהירים כגון לבן וירוק. מזון מקרר ומייבש יוצר תחושה של קרירות, ניקיון, רעננות ויובש. מתכונים אלו מתאימים ברובם למצבים של חום ולחות המתאפיינים בכבדות, עמימות, תחושת חום ודביקות. זוהי למעשה התזונה ה'מנקה' הקלאסית הנפוצה בשימוש במצבי עודף משקל, אקנה, למניעת סרטן ומחלות דלקתיות, לטיפול בחלק ממקרי הסוכרת, לחץ דם גבוה ועוד. תזונה שכזו נהוגה בעיקר בקיץ ובסוף הקיץ באיזור מישור החוף אך ניתן להיעזר בה גם באביב בהתאם למצב האישי של כל אדם. מוזמנים לקרוא עוד על תזונה ואורח חיים מקרר ומייבש.

דגנים וקטניות

מתכונים בסיסיים

מרקים

סלטים/ירקות

רטבים וממרחים

משקאות