מתכונים מתוקים ופחות מזיקים
מתכונים מתוקים ופחות מזיקים
לפעמים זקוקים למשהו מתוק, מפנק ומנחם. זהו צורך אנושי, אוניברסלי. הרפואה הסינית וההודית מכירות בצורך בטעם המתוק ואינן מגנות אותו, להיפך. על פי גישתן, הטעם המתוק הוא הטעם המרכזי. תפקידו להזין, לתמוך בגוף ובנפש, לרכך את קשיי החיים ולהאט את הקצב, ועל ידי כך,לתת תחושה של יציבות. עם זאת, חשוב להכיר מקורות איכותיים לטעם המתוק. מתיקות טבעית קיימת ברוב המזונות שאנו אוכלים, ואליה מתכוונים ברפואות המסורתיות. דגנים, בשר, שומן, פירות, אגוזים וחלק גדול מהירקות הינם מתוקים. השימוש הקבוע בסוכר ברבים מהמזונות הנמכרים ברשתות השיווק, והוספת סוכר באופן קבוע לרוב המזונות ומיני המאפה שאוכלים במסעדות, מטשטשים ומשכיחים את הטעם המתוק המתון הקיים באופן טבעי ברוב המזונות. צריכת הסוכר הגלוי והחבוי במזונות היא בין הגורמים לתחלואה הגוברת במחלות ניווניות שונות. המעבר לתזונה בריאה יותר כרוך בהכרח בהפחתה משמעותית של צריכת סוכרים. עם זאת ניתן להשתמש בתאווה למתוק כדי להזין לתקן ולשקם. ברבים מהמתכונים המופיעים כאן, הטעם המתוק מלווה חומרי גלם אשר נועדו לטפל במצבי חסר כגון חולשה, עייפות, משקל נמוך ואנמיה. ניתן להשתמש במתכונים אלו במידה לתמיכה נפשי וגופנית.
בורגול עם גהי ודבש
ג'לי שקדים (מוס שקדים)
גוגל מוגל
דירוג המתוקים של המרכז לרפואה מסורתית
ממתק סומסום שחור מתובל
סו ג'ונג גואה (תה קוריאני מתוק)
סלט אגסים ועגבניות שרי בסגנון סיני
קרם ערמונים
קינוח שיבולת שועל ותפוחים
לפתן לחורף
לפתן אביבי
קינוח דלעת מתוקה
קוקולידה- קינוח של אש ומים
ריבת חבושים
בטטה מתוקה מתוקה וגהי
תפוח מתוק בתנור