תה אורז מלא קלוי
מאת אייל שפרינגר
תה אורז מלא קלוי עשיר בטעם אגוזי ובריח נעים. תה בסגנון זה נפוץ במזרח אסיה בסין, קוריאה ויפן. התה קל להכנה, מתאים לשתיה חם או פושר בסוף הקיץ או בסתיו.
הכנה
מניחים בתחתית סיר קטן כמות קטנה של אורז מלא (בערך כפית).
קולים את האורז בסיר היבש על אש בינונית עד שהאורז משחים ומתחיל להתבקע כמו פופקורן.
מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
לחילופין ניתן לקלות כמות גדולה של אורז ולאכסן בצנצנת סגורה ויבשה. ניתן להשתמש באורז אשר בצנצנת לפי הצורך.
אפשרויות למתקדמים:
כשם שמכינים את תה האורז ניתן להכין תה דגנים על בסיס דגנים אחרים ולהיהנות מאיכויות הטעם והמרפא הייחודיות לכל דגן. בין הדגנים: שיבולת שועל, דוחן, או כוסמת. ניתן גם לשלב את תה הדגנים עם חליטה של תה בנצ'ה או תה ירוק במקום השימוש במים רגילים.
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:
אורז מלא הוא דגן חמים ומייבש, אשר איכויותיו מקבילות לאיכות המתכת היבשה של הסתיו. המשקה משמש בטיפול כמחזק עדין של הצ'י, ומתאים לאנשים הנוטים לעייפות וליחה.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
מוזמנים להצטרף אלי ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים בנושא תזונה ורפואה מסורתית.
לעיון נוסף:
דגנים במקרוביוטיקה וברפואה הסינית
מתכוני משקאות