דלורית בקארי תאילנדי
מאת ג'סיקה הלפרין
מתכון היכול להוות בסיס להכנת ירקות שונים עם רוטב קארי תאילנדי. שילוב מעניין בין המרקם של הדלעת וטעמיה המתוקים, עם עושר הטעמים של ממרח הקארי.
את המתכון הזה קיבלנו מהשפית ג'סיקה הלפרין, במסגרת הדגמת בישול בקורס התזונה למטפלים.
מרכיבים:
1.5 דלורית או דלעת באותו הנפח
שמן שומשום
חלב קוקוס
ממרח קארי תאילנדי
הכנה:
חותכים את הדלורית לקוביות גדולות. שמים את הדלורית החתוכה בסיר ומוסיפים מעט מים ומלח (סגנון נשימה). מכסים את הסיר עם מכסה. (שהדלורית לא תהייה רכה מידי).
מוסיפים לסיר עם הדלעת שמן שומשום, מעט רוטב קארי אדום (לפי הטעם) ו 1/2 כוס חלב קוקוס.
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:
מבחינת התאמה לעונות השנה, מתכון זה ממוקם בתקופת התפר בין הקיץ לסוף הקיץ:
הדלעת מייצגת את איכות האדמה הקשורה לעונת סוף הקיץ. השפעתה תומכת ומחזקת.
ממרח הקארי הפיקנטי, עשיר הצבע והטעם מייצג את איכויות האש הקשורות לתקופת הקיץ. השפעתו ממריצת עיכול ותיאבון, מעודדת הזעה ומייבשת.
המתכון מציע אפשרות למשחק בין האיכות המייצבת של הדלעת, לאיכות הממריצה של הקארי. ביחד הם מסייעים להתמודד עם קשיי האקלים של עונת סוף הקיץ והמעבר מאיכות האש לאיכות האדמה, הקשורים בשילוב המאתגר של חום ולחות. לאחר אבחנה מתאימה ניתן להשתמש במתכון לטיפול בהפרעות עיכול שונות, חוסר תיאבון, טפילים,חולשה גופנית, וסוכרת.
קישורים נוספים
מתכוני ירקות