לפתן לחורף
מאת אייל שפרינגר
גרסאות שונות ללפתן קיימות במסורות קולינריות ורפואיות שונות, למשל הסוּ ג'אנג גּואה, לפתן הפירות הקוריאני. הלפתן החורפי מאפשר שימוש מאוזן בפירות. הפירות אשר השפעתם לרוב מקררת, ואיננה מתאימה לחורף, משולבות במתכון מחמם המתאים לעונה הקרה. לפתן כזה יכול להפוך למנה טיפולית כאשר משולבים בו פירות יבשים וכהים וצמחי מרפא מחזקים.
מרכיבים
1/2 כוס פירות יבשים כגון דובדבן מיובש, אוכמניות, חמוציות, שזיף או משמש
כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
מקל קינמון
1 כפית אבקת קוזו
2 כוסות מים
קורט מלח
הכנה
לבשל את כל חומרי הגלם ביחד, פרט לקוזו, עד שהפירות רכים ( כ-10 -15 דקות).
להוסיף לתערובת המבעבעת קוזו מהול במעט מים קרים ולערבב.
לסגור את האש כאשר ללפתן יש מרקם סמיך .
הערות
אפשר לתבל את הלפתן בתבלינים נוספים כגון גלנגל, הל, מוסקט, קליפת הדר או ציפורן.
להעצמת ההשפעה המחזקת והמחממת, ניתן לשלב צמחי מרפא בבישול הליפתן, כגון Dang shen(codonopsis) המשמש ברפואה הסינית לחיזוק צ'י ודם.
כאשר משתמשים בלפתן כארוחת ביניים ניתן ללות אותו במעט אגוזים או שקדים להעצמת תחושת השובע
נכתב ע"י אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.
לעיון נוסף
מתכוני חורף
מתכונים מתוקים