אורז אדום עם ערמונים
מאת אייל שפרינגר
מתכון סיני של אורז אדום (למעשה הגוון הוא חום) המחזק את הצ'י ויעיל במיוחד להפחתת כולסטרול. ערמונים מסייעים לחיזוק צ'י הכליות. המתכון מתאים במיוחד לעונות קרות ולמטופלים הסובלים מקור ורזון (ביטוי של חוסר צ'י וYang).
מרכיבים:
2 כוסות אורז מלא אדום (לבעלי עיכול חלש או למי שרוצה להשמין: כוס אורז מלא וכוס אורז עגול לבן).
300 גר' ערמונים
1 כפית שמן סומסום בכבישה קרה (ניתן לעיתים להוסיף כמה טיפות שמן סומסום קלוי לטעם חזק יותר)
¾ כפית מלח.
הכנה:
1. לשטוף את האורז ולהשרות את האורז האדום במים ל3 שעות.
2. להרתיח את הערמונים במים כ2 דקות ולאחר מכן לקלף אותם.
3. להניח את האורז עם 2.5 כוסות מים הכוללות את מי ההשריה, הערמונים והשמן בסיר נירוסטה.
4. לכסות את הסיר ולהביא את המים לרתיחה על אש בינונית כדי להימנע מהתקשות האורז. עם הרתיחה להוסיף את המלח ולהמשיך לבשל עם כיסוי עד לספיגת המים ולהתרככות האורז. אם האורז איננו רך מספיק ניתן להוסיף עוד מים ולהמשיך בבישול.
5. להשאיר את האורז בסיר עם גמר הבישול ל10 דקות נוספות לפני ההגשה.
הערות:
א. ניתן להגיש עם תבשילי ירקות חורפיים כמו תבשיל ירקות בסיגנון נישימה או לצקת מלמעלה נזידי בשר/קטניות.
ב. הכרות עם האיכות הטיפולית של סוגי אגוזים נוספים כגון אגוזי מלך, שקדים או בוטנים מאפשרת התאמת התבשיל למצבים ספציפיים של מטופלים.
אייל שפרינגר Dip.Ac.CH, מטפל באמצעות רפואה סינית עתיקה ותזונה סינית מקרוביוטית. מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית. [email protected]
קישורים נוספים
בחזרה למתכוני חורף
בחזרה למתכוני דגנים