טורורו קומבו (אצת קומבו חמוצה)

הגרסה הסינית

מאת אייל שפרינגר

מתכונים של אצת קומבו חמוצה מופיעים בגרסאות שונות בסין וביפן. לפניכם מתכון סיני להכנת אצת קומבו חמוצה. טורורו קומבו (Tororo kombu) משמשת לתיבול מרקים, תבשילי דגן וסלטים. כפי שניראה בהמשך, לתבלין זה גם שימושים רפואיים מסורתיים.

מרכיבים
9 גר' קליפת לימון או ליים חתוכה לרצועות
120 גר' אצת קומבו
1/2 ליטר חומץ אורז איכותי

הכנה:
משרים את קליפת הלימון ואצת הקומבו בחומץ בתוך כלי זכוכית למשך שבוע.
לאחר שבוע מוציאים את האצה, חותכים לרצועות דקות, ושומרים במקרר בכלי זכוכית סגור.
אפשר להוסיף מעט מהאצה כתיבול למרקים, סלטים, דגנים, ומזון מוקפץ.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

אצת הקומבו החמוצה משמשת כמתכון רפואי של הרפואה הסינית. הכנת האצה בצורה זו מתאימה לטיפול בזפקת (גויטר), ובתת פעילות ראשונית של בלוטת התריס, כאשר האבחנה המבדלת הסינית כוללת מעורבות של מערכת הכבד (GAN). כדי להשתמש באצה למטרות אלו מומלץ להתייעץ עם מטפל.

ניתן להשתמש באצה כתבלין אביבי, כאשר זקוקים לטעם החמוץ בעונה זו.

נכתב ע"י אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני אביב
מתכוני תבלינים
על צמחים מזונות ותבלינים
אודות טיפולי התזונה במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש