משקה קוזו אגסים
מאת אייל שפרינגר
קוזו אגסים הינו מעין לפתן סתוי המשמש למניעת היובש האופייני לעונת הסתיו ולחיזוק הגוף לקראת עונת החורף.
מרכיבים:
1 אגס החתוך לקוביות גדולות
1 כפית קוזו או חצי כף טפיוקה (לצורך טיפול עדיף להשתמש בקוזו)
1.5 כוסות מים
הכנה:
לבשל את כל המרכיבים ביחד עד שהפירות רכים ( כ-10 -15 דקות).
להוסיף למרתח האגסים קוזו (מהול במעט מים קרים) או פניני טפיוקה.
לערבב יחד עד שהקוזו או הטפיוקה הופכים לשקופים.
לכבות את האש כאשר ללפתן יש מרקם סמיך.
אפשרויות נוספות:
למצבי קור יש להוסיף מעט מוסקט מגורר אשר הינו מחמם אך גם מכווץ ומאלחש-תכונות ההופכות אותו לתבלין בעל אופי סתווי המסייע בהרגעת גירוי בגרון.
לעצירות המוחמרת בסתיו ניתן להוסיף שזיפים טריים או מיובשים.
הוספה של צימוקי סכיזנדרה (WU WEI ZI), צמח סופח המתאים לעונת הסתיו או לשיעול טורדני בשל איכותו המכווצת .
להוסיף בתחילת הבישול כפית שורש אסטרגלוס לתמיכה במערכת החיסון (עדיף לאחר התייעצות עם מטפל בעל הכשרה בצמחי מרפא).
לגוון ולהוסיף לאגס גם חבוש החתוך לקוביות 1 כוס מים (לטעם ולתמיכה בראות).
משקה קוזו אגסים מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:
עונת הסתיו היא עונת היובש. האיברים הרגישים ליובש: הראות, המעי הגס, העור והרקמות הריריות בגוף הנשלטות על ידי הכבד (על פי הרפואה הסינית), נוטים לשלם את המחיר.
בסתיו נפוץ השימוש במזונות מלחלחים התורמים להזנת הגוף ולהכנתו לחורף. קוזו אגסים הינו מתכון שכזה.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.
לעיון נוסף: