עוף מוקפץ בג'ינג'ר – Gai Pad King

מאת רון פוקס

חריף חם – GAI PAD KING – עוף מוקפץ בג'ינג'ר

עוף מוקפץ בג'ינגר היא מנה קלה להכנה מהמטבח התאילנדי. בסרטון ההמשך למתכון  סלט עוף ועשבי תיבול, מדגים לנו רון פוקס כיצד להשתמש בעוף, תבלינים וירקות על מנת להכין מנה "מחממת".

מרכיבים:

150 גרם חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות

1-2 פיסות צ'ילי תאילנדי ושום

חצי כוס בצל סגול קצוץ

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

חצי כוס כרוב סיני קצוץ

חצי כוס ג'ינג'ר גפרורים מחולקת ל-2

מעט סוכר דקלים או סוכר חום

4 פטריות שיטאקה ללא הרגל קצוצות ומושרות במים כ-20 דקות

כף רוטב צדפות + כף רוטב סויה + כף רוטב דגים.

להקפצה: מעט שמן קוקוס או זית בכבישה קרה, אפשר גם עם שומן עוף או גהי

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בווק על האש הכי גדולה בכיריים, מוסיפים את השום והצ'ילי ומקפיצים מעט, מוסיפים את העוף וסוגרים אותו בערבוב.

מוסיפים חצי מכמות הג'ינג'ר, מעט סוכר ומערבבים במחבת עד שהעוף נסגר עם כל המרכיבים.

מוסיפים בצל סגול, כרוב סיני, בצל ירוק, פטריות שיטאקי (סוחטים אותם מנוזל ההשרייה לפני ההכנסה למחבת) ומערבבים.

מוסיפים את הרטבים ומעט ממי ההשרייה של השיטאקי ומערבבים. מסתכלים על תוכן המחבת וברגע שנפח המנה יורד מוסיפים את שאר הג'ינגר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.

הערה חשובה – הקפצה בווק דורשת אש חזקה מאד אשר לא קיימת במטבח הישראלי הממוצע, אם ברשותכם אש שכזו הכנת המתכון תהיה מהירה יותר והכנסת המרכיבים צריכה להיעשות באופן מהיר יותר.

מנקודת מבט מסורתית:

מנה זו המבוססת על עוף, ירק ותבלינים הינה מחממת ומייבשת באופיה. שילוב החום והיובש לצד עושר החלבון במנה, הופך אותה למתאימה כחלק מתזונה לירידה במשקל ותמיכה באימון גופני עבור מטופלים קרים ולחים.

רון פוקס: הרבליסט, מטפל בעיסוי רפואי משולב ובתזונה מסורתית בשיטת TEF. מתמחה בבישול טיפולי ומלווה בבישול את סדרת ההרצאות "לבחור בתזונה".

 לקריאה נוספת:

למתכונים מחממים ומייבשים נוספים לחצו כאן

קימצ'י קוריאני מסורתי חריף

מתכוני חלבון מהחי

 

מומלצי החודש