אספרגוס עם פקעות שושן
אייל שפרינגר
הרי לכם מנה מעודנת המחברת מזרח ומערב, אביב וסתיו ומעודדת הרמוניה וזרימה חלקה בגוף ובנפש. האספרגוס הינו חוטר יוקרתי, הצומח באופן טבעי ופראי באביב, אך ניתן לרכישה גם בשאר ימות השנה.
פקעת השושן (Bai he) משמשת כצמח מרפא ברפואה הסינית, אך גם כתוספת מעודנת בעלת ארומה ונילית אשר הסינים מוסיפים למזון כאשר הם רוצים להתפנק. מנה זו יכולה להצטרף לאירוח חגיגי, כמזון המתאים לאביב או לסתיו או כמנה טיפולית כפי שיוסבר לאחר הצגת המתכון. המנה הוצגה לראשונה בסדנת בישול למטפלים מטעם חברת ברא צמחים.
חומרי גלם:
10 גר' Bai He (פקעות שושן מיובשות-להשגה ברחבי הרשת או בחנויות הצמחים)
5 ספלים ציר מרק ירקות/עוף
½ ספל סאקה
½ ספל פטריות אנוקי
10 גר' צימוקי גוג'י (Gou qi zi-זמינים היום בכל חנות טבע)
2.5 ס"מ ג'ינגר טרי מגורר
5 שיני שום כתושות
1 זר אספרגוס חתוך לחתיכות בגודל 3 ס"מ, כאשר הקצוות מופרדים מהגזע
4-5 חתיכות אנצ'ובי
¼ כפית מלח
1 כף רוטב סויה
¼ ספל עלי כוסברה קצוצים גס
אופן ההכנה:
משרים את פקעות השושן במים חמימים לחצי שעה ומוציאים מהמים.
מכניסים את הציר והסאקי לסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את פקעות השושן, פטריות האנוקי, הגוג'י, הג'ינג'ר והשום ומביאים לרתיחה שנית.
מבשלים ברתיחה איטית עם כיסוי חלקי של הסיר במשך כ-25 דקות.
מוסיפים את גבעולי האספרגוס והאנצ'ובי ומבשלים דקה נוספת.
מוסיפים את קצות האספרגוס, ומבשלים כ-4 דקות עד שהאספרגוס מתרכך וצבעו הופך לעז.
מוסיפים מלח ורוטב סויה לפי הטעם ומגישים עם עלי כוסברה קצוצים מעל.
איכות טיפולית:
מנה ניפלאה, קרירה ומלחלחת המבטאת איזון בין איכות העץ (ירוק) למתכת (לבן). קונפליקט בין העץ והמתכת, הכבד והריאות עשוי להופיע בעיקר בעונות המעבר, האביב והסתיו, בשל הכיוון המנוגדים של צ'י האיברים ביחס לעונות (כבד-סתיו, ריאות-אביב). האיכות הרכה, מתקתקה, ומלחלחת במידה של מתכון זה מסייעת לרכך את הקונפליקט שבין האיברים לעונות המעבר.
המנה מתאימה לאחר עריכת אבחנה מבדלת לאיזון וריכוך מצבי חום יובש וחיספוס, ביניהם שיעול יבש, גרון יבש ומגורה, יתר לחץ דם, מחלות עור חמות ויבשות, איזון תופעות לוואי של טיפולים אונקולוגיים, נדודי שינה וחוסר שקט ותסמיני גיל המעבר.
ה- Bai he המעודן הוא צמח המרגיע את פלג הגוף העליון ומעודד תנועה הרמונית ומזינה של צ'י הריאות כלפי המחמם התחתון, תוך כדי הרגעת הלב, החולק עם הריאות את המחמם העליון. מנה של אביב וסתיו.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.
לעיון נוסף:
הרוצח השקט-לחץ דם בראי הרפואות המסורתיות