הרצאה: המקום בו דייסה הופכת למסוכנת – טיפול בDUMPING SYNDROME של הקיבה
מרצה: אייל שפרינגר
שאלת מיליון הדולר בתחום הטיפול בתזונה וצמחי מרפא מתרכזת בהשפעה הרפואית הצפויה בשל השימוש במזונות או צמחים. כדי לענות על שאלה זו, מטפלים בתזונה ובצמחים מקדישים חלק גדול מזמן הלימוד לאיסוף ידע ממקורות שונים, מסורתיים ומודרניים, המעמיקים את הידע אודות ההשפעה התרפויטית של חומרי גלם שונים.
לאור ההשקעה הרבה באיסוף הידע והלימוד, אחד המצבים המתסכלים ביותר עבור מטפל בתזונה הוא החמרה בלתי צפויה במצבו של המטופל, לאחר שימוש בחומרי גלם אשר היו אמורים לכאורה לסייע לו. המפתח להבנת הכישלון הטיפולי איננה תלויה רק בבחירה מחודשת של חומרי הגלם, אלא בהבנה מעמיקה יותר של הפיזיולוגיה של המטופל ושל כשלים באבחנה אשר אולי חמקו מעינינו.
אם למרות הטיפול התזונתי המצויין שאתם מעניקים, המטופלים שלכם עדיין מרגישים עייפות אחרי האוכל, אם הם עדיין נישארים בגבול הסוכרת למרות שתזונתם לכאורה בריאה ומתאימה, אם אכילת מרק עושה להם ממש רע, ייתכן והם סובלים מהפרעה פחות מוכרת בתפקוד הקיבה הנקראת תסמונת ההצפה-Dumping syndrome. היכרות עם מצב זה תסייע לכם להבין רבות מהתופעות העקשניות והבלתי מוסברות אצלכם בקליניקה.
בהרצאה אשר פותחת בשסתום קטן, עוברת דרך המבנה האנטומי והתפקוד של הקיבה, וממשיכה בהעמקת ההבנה של אברי מערכת העיכול בראי הרפואה הסינית, ננסה לענות על שאלות שונות: מדוע קורקבני תרנגולות משמשים את הסינים לטיפול בסוכרת, כיצד סוכר עלול לגרום לסוכרת בדרך פחות מוכרת, מדוע מרק או דייסת אורז אינם תמיד מזונות בריאים, וכיצד אפשר להימנע מעיפות אחרי האוכל.
המרצה: אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית. ההרצאה הוצגה לאחרונה בקונגרס הבין לאומי לרפואה סינית הICCM.
המעוניינים בקיום ההרצאה, מוזמנים ליצור קשר. כאשר יהיו מספיק מתעניינים, ההרצאה תיפתח.
לעיון נוסף:
קורס התמחות למטפלים בתזונה סינית-מאקרוביוטית.