דג כבוש
מאת צוות האתר
אכילת דגים כבושים מקובלת בחלקים רבים בעולם, החל בגארום (=ציר דגים) הים תיכוני, דרך הדגים המלוחים באירופה וכלה במתכוני דגים ופירות ים משומרים בקוריאה סין ויפן. מתכון הדג הכבוש שלפנינו שוחה בכל טוב ירקות ותבלינים!!! מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. זה לא רק נראה טוב!
רכיבים:
120 מ"ל מים
30 גר' מלח
100 גר' סוכר
200 מ"ל חומץ ין לבן
פילה דג טרי (בורי/ הרינג/ בהתאם להנחיית המטפל)
1 בצל
תבלינים: עלי דפנה, פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1. הכנת ציר: מבשלים בסיר את המים, המלח, החומץ והסוכר ומביאים להרתחה. מקררים לטמפרטורת החדר.
2. פורסים את הפילה לקוביות בינוניות.
3. פורסים את הבצל לרצועות בינוניות.
4. מכניסים לצנצנת כבישה מספר שכבות של עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל ודג. חשוב לא לדחוס את המרכיבים בתוך הצנצנת. מוזגים מעל את ציר הכבישה, ומשאירים כ 2 ס"מ אויר על מנת לאפשר את תהליך התסיסה. אוטמים היטב.
5. משאירים את הצנצנת בחוץ לשעות ספורות ומכניסים למקרר. לאחר כשלושה ימים במקרר הדג הכבוש מוכן.
(הערה: במידה ומעוניינים בדג כבוש בעל ניחוח יותר אסיאתי, משתמשים בחומץ אורז לציר, ובג'ינג'ר ולמון גראס לתבלינים).
בראי הרפואה המסורתית
מתכון זה הנו חלק מסדנאות הבישול בקורס התזונה למטפלים, אשר הצטרף למתכון לדג מיובש להדגים שיטות כבישה שונות לטפל בדג, לכיוון יותר יאנגי או ייני. מתכון זה הנו בעל איכות יינית יותר יחסית לשיטות שימור דגים אחרות דוגמת ייבוש (למרות שעצם תהליך הכבישה והשימוש בחלבון מן החי הנן בחירות יאנגיות ביותר). איכות יינית היא אותה איכות אשר על פי המקרוביוטיקה מאופיינת כקרירה, לחה ומתפשטת כלפי חוץ. במתכון זה שורה הדג בנוזלים וע"י כך מקבל חלק מן התכונות הייניות הנ"ל. החיידקים הפועלים בתהליך התסיסה חיוניים למערכת עיכול תקינה ולתקינותו של הגוף בכללותו. מנהה זו, באבחנה מתאימה, יכולה להתאים למצבים של קור, אנמיה ואל וסת. המנה ממריצה תאבון ומשפרת עיכול וספיגה.
מתכון זה הודגם ע"י רון פוקס– מטפל בתזונה סינית מקרוביוטית ומנחה סדנאות בישול והדרכות בישול אישיות למטופלים, צולם והועבר לכתב ע"י יעל פטרושקה (מטפלת בצמחי מרפא) נדב סולטניק וניבה כהן (מטפלים ברפואה סינית) תלמידי קורס התזונה למטפלים.
למעבר למתכוני חלבון מהחי
למעבר לדף דרך הבישול לחיים- סדנת בישול אישית וביתית למטופלי המרכז לרפואה מסורתית
לקביעת תור בקליניקת המרכז לרפואה מסורתית