דייסת חיטה מונבטת
מאת אייל שפרינגר
דייסת חיטה מתאימה לטיפול במצבי יובש המופיעים בעונת הסתיו. לדייסה טעם מתקתק הנובע מהסוכרים הזמינים הנוצרים בתהליך הנביטה.
אופן ההכנה:
משרים ½ כוס חיטה מלאה {עדיף כהה} או זרעי כוסמין במים בבוקרו של יום. בבוקר שלאחר מכן מוודאים שהחיטה התרככה ושיוצא שורש קטן.
טוחנים את החיטה השרויה במעבד מזון.
מניחים את החיטה בסיר ומוסיפים בין חצי כוס לכוס של מים רותחים.
מבשלים תוך ערבוב על אש בינונית כ2-3 דקות ואוכלים.
הצעה נוספת: להחליף את גרגרי החיטה או הכוסמין, בזרעי שיבולת שועל.
דייסת חיטה מונבטת מנקודת המבט של הרפואה המסורתית
הנבטת דגנים לפני אכילתם מקובלת בתרבויות המתבססות על אכילת דגן. הדגנים המונבטים קלים יותר לעיכול, ומכילים פחות חומצה פיטית המעכבת ספיגת מינרלים מהמזון, ונמצאת בדגן לא נבוט.
האיכות המשותפת לחיטה כוסמין ושיבולת שועל היא איכות של לחלוח והזנה, כאשר החיטה קרירה, ושני הדגנים האחרים חמימים.
ניתן להשתמש במתכון זה לטיפול, לאחר אבחנה מבדלת מתאימה, במצבים שונים כגון קוצר ראיה, יובש בעיניים, חוסר שקט, בעיות עיכול, ונדודי שינה.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
מוזמנים להמשיך ללמוד איתי להצטרף אלי כבר עכשיו ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים.
לעיון נוסף:
מאמר: דגנים במקרוביוטיקה וברפואה הסינית