מרק מנגולד
מאת אורטל חמו
אם אתם כבר אוכלים מנגולד בוודאי ניתקלתם בחלק הזה, הלבן, הקשה במאצע העלה שלא תמיד יודעים מה לעשות איתו. אז ברוח המטבחים המסורתיים, הבריאים והחסכניים, תוכלו להכין מה"לבן של המנגולד" מרק מנגולד קליל המתאים במיוחד לעונת האביב ותחילת הקיץ.
רכיבים למרק מנגולד:
בצל חתוך לרצועות אורך
3 גבעולי ועלי סלרי חתוכים לרוחב
4 גבעולי מנגולד (ללא העלים) חתוכים לרצועות
3 בצל ירוק, חתוך לטבעות
חופן נענע טרייה קצוצה
כפית מלח ים אטלנטי
כפית שטוחה כורכום
1 לימון סחוט
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עם מעט שמן זית בסיר, להוסיף את הסלרי והמנגולד ולכסות אותם במים, להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל עם מכסה על אש נמוכה עד אשר הסלרי מתרכך.
להוסיף את הבצל הירוק, הנענע, השום, הלימון והתבלינים. למלא את הסיר במים כך שגובה המים כפול ביחס לגובה הירק.
(במידה ומעוניינים, זה השלב להוסיף קובות).
להגביר את הלהבה עד לרתיחת המים.
להנמיך את האש, לוודא שהסיר סגור עם מכסה ולבשל כחצי שעה.
בתאבון!
מתכון מרק מנגולד מנקודת המבט של הרפואות המסורתיות
רכיבי התזונה הבולטים במתכון הם חלקי הצמח שמעל הקרקע כגון עלי סלרי, מנגולד, בצל ירוק ונענע. העלים מקנים למרק איכות Yin מאקרוביוטית, קרה, מייבשת, מרפה, מעט משלשלת ומשתנת. ניתן להדגיש איכות מלחלחת עם יותר בצל מנגולד ושמן, ובמידה ורוצים להדגיש איכות מייבשת- ניתן להשאיר את המתכון כמות שהוא או להדגיש את הכורכום והסלרי.
מנה זו מתאימה לימים החמימים יותר של האביב ותחילת הקיץ, ועשויה להתאים כחלק מטיפול במצבים כגון מחלות עור, לחץ דם גבוה ועצירות.
המתכון באדיבות אורטל חמו מטפלת ברפואה סינית- צמחים, דיקור, טווינא ותזונה סינית-מאקרוביוטית. [email protected].
לעיון נוסף:
למתכוני מרק נוספים