מרק ראש סלמון מקרוביוטי
מאת אייל שפרינגר
מרק ראש סלמון הוא עוד אחת מההברקות של התזונה היפנית-מקרוביוטית הטיפולית.
מתכון זה מדגים את הדרך המקרוביוטית העושה שימוש בחומרי גלם זמינים, ורוקחת מהם מזונות בעלי השפעה תרפויטית. בסוף המתכון תמצאו את המצבים עבורם נועד השימוש במרק זה.
מרכיבים
1 כוס פולי סויה מושרים למשך לילה
1 ראש שלם של סלמון
1 חתיכת אצת קומבו מושרית במים
רוטב סויה שויו/תמרי
הכנה
יש לבשל את הסלמון האצה ופולי הסויה למשך 50 דקות בסיר לחץ או כ10 שעות על אש קטנה בסיר מכוסה לאחר הרתחה.
עם סיום הבישול יש לתבל עם רוטב סויה.
ניתן לטחון את המרק או להשאירו כפי שהוא אחרי הבישול.
לאכול בכמות קטנה 2-3 בקרים בשבוע.
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:
דג הסלמון (אם מדובר בדג שנידוג ולא גדל בכלוב) הינו דג מסוג YANG: בשרו אדמדם ורדרד, ביכולתו להתקיים במי ים מלוחים ובמי נהרות מתוקים. מסלול הרביה שלו כולל תנועה במעלה נהרות גועשים עד לאתר ההיזדווגות. עוצמתו של דג הסלמון היוותה השראה למתכונים מחזקים מחלקי הדג השוניםם במקומות הגידול שלו- סקנדינוויה, רוסיה, יפן, וצפון אמריקה. כיום ידוע כי בשר הדג מכיל חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ונוגדי חימצון רבי עוצמה.
הרפואה המקרוביוטית עושה שימוש במרק מראש הדג לתמיכה באיכות הYANG של מערכת המין. בהתבסס על אבחנה מתאימה, ניתן להשתמש במרק ראש הסלמון כחלק מטיפול תזונתי באין אונות של הגבר, מבנה ותנועתיות לא תקינה של הזרע, מחלות של מערכת העצבים, ובעיות פריון של נשים.
נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.
לעיון נוסף:
מתכוני מרק
מתכוני חורף
אינדקס מתכונים לפי נושא
מאמר: בדרך להריון
אודות הטיפול במרכז לרפואה מסורתית