משקה תמרים מסורתי לחיזוק האשה היולדת

מאת דיאנה בוטאבה גארטנר

תרבויות מסורתיות רבות מתייחסות בכובד ראש לחיזוק ולתמיכה הנדרשים לאם הטרייה בחודשים שלאחר הלידה. משקה מסורתי זה, המורכב ממיטב צמחי המרפא הסינים, נועד לחיזוק את היולדת לאחר התשה רבה של צ'י ואובדן רב של דם. המשקה פופולארי בקרב היולדות הטריות בסין עד היום.

רכיבים להכנת משקה תמרים סיני:
8-10 תמרים סיניים (Da Zao)
3-4 יחידות של גוג'י ברי (Gou Qi Zi)
3-4 יחידות של לוֹנגַן מיובש (ליצ'י סיני- Long Yan Rou)
10-12 יחידות של שורש קונדינופסיס  (Dang Shen)
1 חתיכה מרשימה של ג'ינג'ר

דיאנה_1

אופן ההכנה:
מניחים את כל הרכיבים בסיר גדול עם 1.5-2 ליטר מים.
מרתיחים ומבשלים למשך שעה- שעה וחצי.

דיאנה_2

מתקבל משקה מתקתק אותו ניתן לשתות לאורך כל היום.

דיאנה_3

משקה תמרים סיני בראי הרפואה המסורתית

המשקה מורכב מצמחים מחממים, מחזקים צ'י ודם, משקיטים את הנפש ומונעים חדירת רוח קור. ע"י כך המשקה יכול לתמוך במצבים שונים המלווים את האשה לאחר הלידה, כגון חולשה, עייפות, תשישות, אנמיה, נשירת שיער, התקררויות חוזרות וחושת מערכת החיסון ואף דכאון. כיום כל הצמחים הנ"ל נגישים בארץ, וכמובן המלצתנו היא התאמה אישית של הפורמולה לכל מטופלת, ע"י המטפל.

דיאנה בוטאבה גרטנר– מתגוררת בהונג קונג ובישראל. בוגרת לימודיי איורוודה ותזונה מקרוביוטית. מקיימת סדנאות תזונה ובישול בריא, ומעבירה סיורים 'כיצד לקנות בריא' בסופר. מייעצת בצ'י קונג טיפולי. לדף הפייסבוק של דיאנה לחצו כאן.

לעיון נוסף:

למעבר למאמר טיפול מסורתי לחיזוק היולדת הטריה 
למעבר למאמר הדרך להריון באמצעות תזונה מסורתית

תמיכה בפריון ובריאות האשה במרכז לרפואה מסורתית על פי שיטת TEF.

מומלצי החודש