פירה בטטה הודי
מאת אייל שפרינגר
פירה בטטה מחמם,עוזר לצבירת משקל מרגיע ומרכך יציאות. התבלינים במתכון משמשים למניעת תחושת כבדות ונפיחות בעיכול.
מרכיבים:
4 בטטות גדולות
3 כפות גהי(למצבי חום), או שמן סומסום בכבישה קרה(למצבי קור)
2 מקלות קינמון
½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כפית מלח ים דק
½ כפית פלפל שחור
הכנה:
לחתוך כל בטטה ל5 חתיכות.
להרתיח מים בסיר בינוני ולהוסיף את הבטטות.
לבשל על אש בינונית עד להתרככות.
לרוקן את המים מהסיר ולשמור בצד(ניתן להשתמש במים כציר למרק).
בסיר נפרד:
להמיס את הגהי, להוסיף מקלות קינמון מרוסקים ואת הגינג'ר.
לבשל על אש בינונית כ2-3 דקות.
להוסיף את הבטטות, ולמעוך אותן לתוך הגהי והתבלינים עם מזלג.
להוסיף מעט ממי הבישול, בערך כוס .
להוסיף מלח ופלפל שחור, לסלק את מקלות הקינמון ולהגיש חם.
נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.