ריג'לה פניר

יערה שחם

רגלת הגינה

ריג'לה (רגלת הגינה), צמח בשרני הצומח בר בגינות במהלך הקיץ, מתאפיינת בטעם חמצמץ. ניתן להוסיפה לכריכים, סלטים, שייקים ירוקים, אומלטים, מרקים ותבשילים. ביפן נהוג להגיש את הריג'לה ביחד עם שישה עשבים נוספים כחלק מטקס ראש השנה היפני.

מרכיבים ל-12 מנות

750 גרם ריג'לה

3 כוסות מים

1 כף שמן קוקוס

2 בצלים סגולים גדולים חתוכים לקביות קטנות

3 עגבניות חתוכות לקביות קטנות

6 שיני שום חתוכות לפרסות

זרעים מתוך 2 תרמילי הל ללא מעטפת התרמיל

1/2 כף זרעי כמון

4 כפות אבקת קארי

1/2 כף זרעי כוסברה טחונים

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית תערובת גרם מסאלה

קורט כורכום

מלח לפי הטעם

200 גרם טופו חתוך לקביות בינוניות

1 כף זרעי צ'יה

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה

שלב א'

מסירים את החלקים המעוצים של הריג'לה.

שוטפים את הריג'לה במסננת ומעבירים לסיר.

מבשלים את הריג'לה בסיר עם שלוש כוסות מים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש ללא בישול נוסף.

מרסקים את הריג'לה בעזרת מוט חשמלי עד למרקם חלק.

שלב ב'

מרסקים בבלנדר את הג'ינג'ר עם כף וחצי מים.

מחממים כף שמן קוקוס על מחבת ומוסיפים את זרעי הכמון, זרעי ההל, הג'ינג'ר המרוסק ואת התבלינים: קארי, כורכום, גרם מסאלה, כוסברה טחונה ומלח. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך שקוף.

מוסיפים את השום ואת העגבניות.

מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב ומעיכת קוביות העגבניה עד שהעגבניות מתרככות.

מוסיפים את תכולת המחבת לתוך הסיר עם הריג'לה ומרסקים בעזרת מוט חשמלי למרקם חצי מרוסק.

שלב ג'

משתמשים באותה מחבת שהשתמשנו בה קודם לבישול העגבניות ומוסיפים מעט שמן קוקוס.

מטגנים את הטופו ומוסיפים כפית קארי נוספת וכף זרעי צ'יה עד שהטופו מזהיב.

לסיום מוסיפים את הטופו לסיר ובוזקים חצי כוס של כוסברה קצוצה.

מומלץ להגיש את המנה הזאת עם אורז.

 

בתיאבון!

 

יערה שחם היא מדריכת ליקוט בקורס מדריכי ליקוט עם שימי רף, מדריכה סיורי ליקוט פרטיים בבית לחם הגלילית ופעילה בארגון שומרי הגן עם ילדים ונוער. לתאום סיור ליקוט פרטי עם יערה – 0523397060.

ריג'לה פניר מנקודת מבט מסורתית

הקיץ, עונה חמה מהווה אתגר תזונתי לאדם בקרב כל הרפואות המסורתיות. פלאק פניר, מתכון הודי מסורתי, משמש ללחלוח וצינון הגוף, ולאיזון חום הקיץ. הריג'לה, כירק קיצי ופראי מהווה חידוש מרענן למתכון מסורתי זה המבוסס בדרך כלל על תרד. לריג'לה, המקובלת דווקא ברפואה הסינית (Ma Chi xian), תכונות אנטי דלקתיות מובהקות. הצמח נחשב לצמח חלקלק, מניע דם, סופח דימום ומקרר. במתן על פי אבחנה מבדלת מתאימה ניתן להשתמש במתכון לתמיכה במצבים של חום ויובש כגון גלי חום, עצירות, דימום, חוסר שקט, כאבי ווסת, ותופעות לוואי של טיפול במטופלי סרטן עם דגש על סרטן המעי הגס.

לקריאה על הטיפול באמצעות תזונה מסורתית בסרטן המעי הגס

למתכונים מקררים ומלחלחים נוספים

 

מומלצי החודש