אבקת אצות
מאת אייל שפרינגר
אבקת האצות היא תבלין המטשטש את טעמן וצורתן של האצות, ומאפשר לשלב אותן בתבשילים אשר אצות שלמות אינן הולמות אותם, או בבישול עבור סועדים הנרתעים אכילת אצות.
מרכיבים
1 חבילה אצת קומבו
1 חבילה אצת היג'יקי
1 חבילה אצת ארמה
1 חבילה אצת ווקאמה
1 חבילה אצת נורי
הכנה
מפזרים את 4 האצות הראשונות בתחתית תבנית אפיה בסדר הבא: קודם כל ווקאמה, אחר כך ארמה, עליה, היג'יקי ולבסוף קומבו. מכניסים לתנור אשר חומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
לאחר כחצי שעה בתנור, מוציאים את האצות וטוחנים אותן יחד עם אצת הנורי שלא עברה אפיה.
שומרים את האבקה בכלי סגור היטב.
ניתן להוסיף את אבקת האצות לתבשילים שונים בתחילת או סוף הבישול במינון הנע בין חצי כפית לכפית שטוחה לסיר.
הערה: בשל תיעוש וזיהום האוקיאנוסים, אצות ים עשויות להיות מזוהמות במתכות כבדות. ניתן להשיג אצות אורגניות של חברת EDEN כגון קומבו, נורי, וואקמה .ארמה והג'יקי איכותיות קשות להשגה. נמשיך לעקוב ולעדכן אודות מוצרי אצות איכותיים נוספים. מוזמנים גם לעדכן אותנו.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.
תודה למטפל טל נוה על הכנת התבלין על פי המתכון וצילומו