אורז מלא עם שיטאקי
מאת אייל שפרינגר
השילוב של אורז ופטריות נפוץ במטבח היפני והמקרוביוטי, ומייצג שילוב בין האיכות הפראית של פטריות השיטאקי, לאיכות המבוייתת יותר אותה מייצג האורז.
מרכיבים:
2 כוסות אורז מלא אחרי השריית לילה
3 פטריות שיטאקי (מומלץ להשרות את פטריות השיטאקי היבשות במים עם 10-15 ס"מ אצת קומבו למשך הלילה ואז לחתוך את הפטריות לפרוסות)
2 כוסות ירק קצוץ (שומר, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי או בזיליקום)
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן סומסום בכבישה קרה
4 כוסות מים
מעט מלח
הכנה
צורבים את הבצל הקצוץ ללא שמן על גבי להבה בינונית בתחתית הסיר.
מוסיפים את השמן, פטריות השיטאקי ואצת הקומבו הקצוצה ומערבבים מעט.
מוסיפים את האורז ואת המים, מביאים לרתיחה על אש בינונית גבוהה ואז מוסיפים את המלח.
מכסים ומבשלים על אש קטנה כ40 דקות או עד שהאורז מוכן.
מערבבים לתוך האורז המוכן את הירק הקצוץ.
מתקבל תבשיל ריחני וירוק.
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית
תבשיל זה מטפל ועוזר למניעת בעיות בריאות הצצות באביב. פטריות השיטאקי {או כל פטריה אחרת} ממריצות את מערכת החיסון, מאזנות תזונה כבדה שנאכלה בחורף, מפחיתות רמות גלוקוז וכולסטרול בדם, ועוזרות למנוע אלרגיה. הירק הירוק המתווסף בסוף הבישול עוזר לנקות ולטהר את הכבד באביב. השימוש בפטריות מתאים במיוחד לאביב המוקדם, כאשר עדיין גשום, ומעוניינים לחזק את מערכת החיסון ולהכינה לאביב המתקרב.
נכתב ע"י אייל שפרינגר Dip.Ac.Cl.Hb, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.
לעיון נוסף:
מתכוני אביב
מתכוני דגנים
מאמר דגנים במקרוביוטיקה וברפואה הסינית
מידע אודות הטיפול התזונתי במסגרת המרכז לרפואה מסורתית