סלט עוף ועשבי תיבול תאילנדי – Larb Gai

מאת: רון פוקס

הטעם החריף יכול לבלבל כאשר ניתנות הנחיות התזונה למטופל. לא! חריף הוא לא רק חם, חריף יכול ליצור גם אפקט של קירור בגוף. במתכונים הבאים רון פוקס מדגים לנו את אחד העקרונות הבסיסיים בתזונות המסורתיות, ההבדל בין מנה "מחממת" למנה "מקררת". המתכונים הינם תבשילים תאילנדים מסורתיים המורכבים מירקות, עוף ותבלינים – ניתן לראות כיצד שינוי המרכיבים ושיטת הבישול יכולים ליצור את האיכות הטיפולית הרצוייה כאשר אנו משאירים את העוף ככוכב המרכזי במנה.

חריף קר-LARB GAI -"סלט" עוף ועשבי תיבול

מרכיבים:

150 גר חזה עוף קצוץ דק בקופיץ (עדיף לא טחון)

חופן יפה של עלי כוסברה קצוצים

חופן יפה של עלי נענע קצוצים

בצל סגול קטן פרוס דק

חצי מקל למון גראס קצוץ דק דק

KHAO KWA – כף אורז דביק קלוי וטחון (לא לאבקה). אפשר להחליף באורז יסמין.

2 כפות רוטב דגים

1 – 1/2 לימון סחוט

תוספות אפשריות:

קיבה, כבד, איברים פנימיים אחרים בכדי לחזק עוד יותר את הדם – להוסיף ביחד עם העוף למחבת ולבשל מעט יותר.

מעט שום – אם רוצים "לחמם" את המנה, מוסיפים ביחד עם העוף למחבת.

אופן ההכנה:

מחממים מעט מים במחבת ומבשלים את חזה העוף הקצוץ במים כמה

דקות עד שהעוף מבושל לגמרי.

מערבבים את שאר המרכיבים בקערה גדולה ומוסיפים אל הקערה את חזה העוף והמים החמים בכדי לרכך מעט את הירקות שבקערה באמצעות המים החמים.

מוסיפים את הלימון ורוטב הדגים, מערבבים שוב ומגישים.

מנקודת מבט מסורתית:

בשל היותה של המנה קרירה ויבשה, ועם זאת עשירה בחלבון, ניתן לשלב את המנה כחלק מטיפול לדיאטה המלווה באימוני כושר גופני, במיוחד עבור מטופלים אשר המבנה הגופני שלהם נוטה לחום ולחות.

 

רון פוקס: הרבליסט, מטפל בעיסוי רפואי משולב ובתזונה מסורתית בשיטת TEF. מתמחה בבישול טיפולי ומלווה בבישול את סדרת ההרצאות "לבחור בתזונה".

למתכון חריף ומחמם – עוף מוקפץ בג'ינגר לחצו כאן

לקריאה נוספת:

תבשיל חומוס חריף

מרק טום יאם תאילנדי

מתכוני מטבחים מסורתיים

מומלצי החודש