כדורי אורז

מאת תמי בן חיים ואייל שפרינגר

מטופלים רבים 'נתקעים' בשאלה מה לקחת לעבודה או ליום רצוף של נסיעות. מתכון כדורי אורז הנו פתרון קליל, אסתטי, מהיר הכנה, ויכול לשמש גם כאלטרנטיבה טובה לילדים לביה"ס במקום סנדביץ' (במיוחד כאשר מעטרים את הכדורים בפרצופים…)

המתכון הודגם ע"י תמי בן חיים, שפית מקרוביוטית, בקורס התזונה למטפלים בהנחיית אייל שפרינגר.

רכיבים:
כוס וחצי אורז עגול מלא
רבע כוס אמרנט
רבע כוס קינואה
ממרח אומבושי (שזיף יפני כבוש- להשיג בחנויות הטבע ובחנויות המוצרים האסייתים)
חבילת אצות נורי
רוטב סויה תמרי
ירקות לקישוט- אפשרות
גומזיו– אפשרות

אופן הכנת הדגן:
1. מבשלים את הדגנים (אורז, אמרנט וקינואה) עם ארבע כוסות מים, מביאים לרתיחה וממשיכים על אש נמוכה. האמרנט מסייע ביצירת המרקם הדביק.
2. מומלץ לבשל את הדגנים בסיוע  'מפזר חום' מתחת לסיר. מפזר החום מונע חריכת הסיר והדגן ומבטיח בישול יסודי.
3. מומלץ לבשל עם נייר סופג מתחת למכסה הסיר- מסייע ביצירת המרקם הדביק של הדגנים הנחוץ ליצירת הכדורים.
4. במהלך הבישול מוסיפים כשלוש כפות רוטב סויה תמרי לסיר הדגנים.
5. כאשר הדגנים מוכנים ורכים, מכבים את האש ונותנים לסיר 'לנוח' עוד מספר דקות עם מכסה סגור.

אופן הכנת הכדורים:
1. חותכים אצת נורי ל-6 חלקים.
2. מורחים מעט אומבושי על האצה. האומבושי מסייע גם כחומר המשמר את הכדורים לאורך היום.
3. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים כדורים מהאורז ועוטפים באצה.
4. ניתן לייצר גרסה נוספת ולעטוף את הכדורים בגומזיו, בזרעי סומסום קלוי, באצת נורי טחונה או לעטרם בירק קצוץ.

בתאבון!!!

כדורי אורז בראי הרפואה המסורתית

כדורי אורז בגרסאות שונות הם מאכל נפוץ ברחבי מזרח אסיה. איזכור של כדורי האורז כחטיף יפני ביתי מוזכר באופן מעורר השראה בספר החביב "Japanese Women Don't Get Old or Fat, מאת הסופרת האמריקאית ממוצא יפני- Naomi Moriyama. כדורי האורז מוזכרים באגדות העם היפניות, פעמים רבות כמזון המעניק עוצמה ומעין כוחות על.

הכדורים מציעים הזנה מהירה, מספקת וקלים לנשיאה ולשימוש במקום ה"סנדוויץ" המסורתי. השילוב של אורז, נורי ואומבושי, תומך במערכת העיכול ומגביר תיאבון, ובכך עוזר לאזן הן את החום הכבד הפוגע בתיאבון בקיץ, והן למנוע נזק למערכת העיכול בשל העובדה כי כדור האורז מוגשים בטמפרטורת החדר.

מתכון זה הודגם ע"י תמי בן חיים– שפית מאקרוביוטית ומנחה סדנאות בישול מקרוביוטיות, צולם והועבר לכתב ע"י אוהד מורג, מטפל ברפואה סינית, תלמיד קורס התזונה למטפלים. ההסבר אודות ההשפעה הטיפולית בראי הרפואה המסורתית נכתב ע"י אייל שפרינגר מנחה הקורס.

למעבר למתכונים המתאימים כארוחות בוקר או כחטיפים

שאלות על המתכון? הצעות לשדרוג? מוזמנים לכתוב לנו או להצטרף לקבוצת הפייסבוק תזונה ורפואה מסורתית.

מומלצי החודש