כדורי תמרים בניחוח הדרים

ג'סיקה הלפרין ואייל שפרינגר

כדורי תמרים בניחוח הדרים

מתכון כדורי תמרים בניחוח הדרים (פרט להיותו מתוק וטעים) משלב בין מרכיבים עשירים ומזינים מאוד לבין תיבול ארומטי המשפיע על מערכת העיכול ועל הנפש. התמרים, אגוזי המלך, השקדים והשומשום, מזונות עשירים בקלוריות, בשומן ובחלבון, משמשים ברפואות מסורתיות שונות כמרכיבים מחממים ומלחלחים המחזקים את הגוף והדם ומסייעים לעלייה במשקל.

גרידת התפוז ושמן הברגמוט,שמקורם בעצי הדר, מסייעים לעיכול חומרי הגלם המזינים והכבדים ומשמשים להרגעה, לתמיכה במערכת העיכול ולטיפול בכאב. המתכון המתקבל הוא מתוק, עשיר, מזין ומנחם וניתן לקחת אותו ליום ארוך מחוץ לבית או לנשנוש מזדמן.

המרכיבים

300 גרם מחית תמרי מג'הול

6 כפות ממרח שקדים

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

8 טיפות שמן אתרי ברגמוט אמיתי (אפשרות)

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

100 גרם שומשום מלא קלוי

אופן ההכנה

מערבבים את התמרים עם השקדים, קליפת התפוז ושמן הברגמוט לתערובת חלקה.

מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים.

מגלגלים את הכדורים בקערה עם השומשום הקלוי, לכיסוי מלא.

הכדורים מוכנים וטעימים.

מתכון זה מופיע בספר בישולחיים אשר ניכתב ע"י אייל שפרינגר וג'סיקה הלפרין ויצא לאור בהוצאת פוקוס ובתמיכת מרכז טל למטופלי סרטן.

לעיון נוסף:

מתכון כדורי תמרים לחיזוק היולדת

מתכון סלט קליפות לימון מתוך הספר בישולחיים

מומלצי החודש