כיסוני כוסמין
מאת אייל שפרינגר
כיסוני בצק הינם מאכל נפוץ בכל רחבי אסיה מהבלקן ועד ליפן. הגרסה שלפניכם של כיסוני כוסמין דומה ביותר לכיסוני בצק בסיגנון בוכארי. הייתרון בכיסונים היא היכולת לשלב את רוב חומרי הגלם של מנה מסורתית, דגן קטנית וירק במאכל קל לנשיאה, להקפאה ולשימוש הנותן תחושה של בית גם כשאנו בדרכים.
הכנת הבצק לכיסוני כוסמין
מצרכים
1 קילו קמח כוסמין
½ ליטר מים.
מלח לפי הטעם
1 כוס שמן בכבישה קרה{סומסום/זית}
לשים את כל המרכיבים ויוצרים בצק.
הכנת המלית לכיסוני כוסמין
מצרכים
1 בטטה גדולה
1 חתיכת דלעת
1 בצל גדול
שמן בכבישה קרה
מלח איכותי
פלפל
כמון
-לרסק בפומפיה את הבטטה והדלעת, לקצוץ את הבצל, ולערבב את כל מרכיבי המלית בקערה-לשים לב שהמלית לא נוזלית מידי. במידה והמלית נוזלית, יש לנקז את הנוזלים ולהשתמש בהם בתבשיל אחר.
הכנת הכיסונים
-בעזרת מערוך לרדד את הבצק, ובאמצעות קערה קטנה ליצור פיסות בצק בגודל כף יד. למלא את פיסות הבצק במלית. לסגור את הבצק בצורת סהרונים או משולשים.
-לסדר את הכיסונים בתבנית על גבי נייר אפיה ולאפות בטמפרטורה של 180 מעלות כ20 דקות.
-יש לבדוק את הכיסונים מידי פעם ולוודא שאינם מתייבשים או נחרכים.
לאכול חם!!
אפשרויות נוספות:
-למרוח על הכיסונים מעט חלמון ביצה לפני האפייה ולפזר מעט גרגרי סומסום לבן/שחור/קצח.
-להוסיף לתערובת המלית בצל ירוק/שום/אצות ארמה.
-להכין מליות מחומרים אחרים כמו קטניות, ארטישוק ירושלמי, כרוב, נבטים, פטריות וכן הלאה.
בתיאבון!!
כיסוני כוסמין מנקודת מבט מסורתית
מנה זו איננה נושאת ערך טיפולי ונהוג לשלב אותה בתפריט כאשר מטופלים חזקים ואינם זקוקים לתפריט טיפולי. כיסוני כוסמין תומכים בעלייה במשקל ובאספקת קלוריות ומתאימים לסתיו ולחורף או לאנשים פעילים גופנית בשל האיכות החמה שהאפייה מקנה להם.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.
לעיון נוסף:
מתכונים המתאימים לארוחת בוקר או כחטיפים