מאש בתחפושת חומוס

מאת נריה מרק ושרון בנרף

אז מה עושים כשהקטנית שהכי מועילה לרפואתך, היא זו שמהטעם שלה את הכי נרתעת?
למזלי, יש לי חברים מביני עניין, כאלו שמכירים אותי, ויודעים שהדרך הטובה ביותר בה הצ'י של המזון נספג אצלי, זה אם הוא עובר דרך בלוטות הטעם המזרח תיכוניות שלי…
והחלק המקסים הוא, שהכל קרה בטלפתיה! בעודי עורכת בפייסבוק סיעור מוחות למתכון שייערב לחיכי, שלחה לי חברתי נריה, מבלי לדעת, את המתכון הבא:

"בישלתי לי מַש והוא יצא לי מושי
חשבתי, מה אעשה עם מַש מושי?
הבנתי שהמַש רוצה להיות מושי!

כך קפץ לי הרעיון 'לזרום' עם המושיות של המַש ולהפוך אותו ליותר מושי ממה שהוא!
מפה לשם, המַש הפך לחומוס…

הנבטתי, בישלתי עם הרבה מים, סיננתי וטחנתי.

(זה עובד אפילו עם מטחנת מוט ידנית הנקראת בלשון העם "דג'ג'ג'ג'")
והוספתי מה שאני מוסיפה תמיד לממרח חומוס, ללא טחינה:
מיץ לימון, שן שום, מלח, כמון, שמן זית
יצא טעים! בתאבון!"

ולפינת המבוגר האחראי…
קצת קשה לתת כמויות מדויקות לממרח הזה, מאחר שהרבה ממנו עושים פשוט לפי העין…
אבל אם אנסה בכ"ז:

רכיבים:
3 כוסות (לפני הנבטה) מאש
3-5 שיני שום
כף זרעי כמון טחונים
2 כפות מלח אטלנטי
מיץ מחצי לימון טרי
פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה:
תהליך ההנבטה- משרים את המאש ללילה מכוסה במים עד לקו העליון שלו, וכאשר מגיע הלילה הנוסף נותנים לו לנוח ללא הנוזלים, עם מעט לחלוח.
מבשלים ומתבלים כפי שמוסבר בפואמה של נריה…
אני אישית מוסיפה את כל הרכיבים בזמן הערבול עצמו במעבד המזון, אך מקשטת עם פטרוזיליה וסוחטת את הלימון ישר לפני האכילה.

מאש בראי הרפואה המסורתית:

בראי הרפואה הסיניתהמאש היא קטנית ירוקה (משוייכת לאלמנט העץ)  ויחסית מהקלות לעיכול.
היא מצננת, מנקזת חום, מניעה ומיטיבה עם הכבד.
בראי הרפואה ההודית– נחשבת המאש כ"מפייסת" את שלוש הדושות.
ובראיה מערבית– תהליך ההנבטה– מעשיר את הקטנית בויטמין c ובאנזימים.
המאש מיטיבה עם מצבים של רמות סוכר לא מאוזנות בדם.
בתאבון!

המתכון באדיבות נריה מרק- מטפלת ברפואה סינית.

למתכוני קטניות
מתכוני ממרחים ורטבים
למאמר קטניות- בנות הזוג של הדגן 

מומלצי החודש