משקה גריסים
מאת אייל שפרינגר
משקה גריסים נקרא ביפנית MUGI CHA או תה גריסים, וגרסאות שונות שלו ניתן למצוא במטבח הקוריאני, הסיני, והמקרוביוטי.
מרכיבים
גריסי פנינה (גריסים אפורים בעלי צורה מאורכת), או גרגרי שעורה שלמים על קליפתם (למטרות טיפוליות מומלץ להשתמש בגרגרי שעורה שלמים)
אופן ההכנה
להכנת משקה בעוצמה קלה: לקלות את הגריסים במחבת יבשה עד להשחמה ואח"כ לטחון אותם.
לשים בכוס 2 כפיות מהאבקה, להוסיף מים רותחים ולשתות חם.
אפשרות נוספת: לבשל את שתי כפיות האבקה בכוס מים כמו שמבשלים קפה שחור, להוריד מהאש לפני שגולש.
להכנת משקה בעוצמה חזקה: לקלות חזק עד השחרה שתי כוסות של גריסים אפורים במחבת יבשה.
לבשל 2 כפיות מהגריסים הקלויים בכוס של מים למשך 10 דקות.
לשתות את המים.
את הגריסים שבושלו אפשר לאכול.
אפשרות זו לא מתאימה לבעלי עיכול חלש או הסובלים מגזים במערכת העיכול.
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית
משקה גריסים נפוץ במקרוביוטיקה לייבוש לחות וליחה בכבד, קיבה ומעיים, העלולים להתבטא בין השאר ככבד שומני, כולסטרול גבוה, גידולים במעי או ליחה.
השימוש במשקה נפוץ במזרח אסיה להפחתת רמות השומן בדם ולעידוד פריסטלטיקה במעיים.
המשקה מתאים לעונת האביב עבור אותם המטופלים אשר עודפי החורף מתבטאים אצלם בהפרשת ליחה מוגברת עם בוא האביב.
נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.
לעיון נוסף:
תזונה לאביב
מתכוני משקאות
לקביעת תור לטיפול במרכז לרפואה מסורתית