משקה קוזו חבושים
מאת אייל שפרינגר
עם בוא הסתיו מבשילים החבושים. משקה קוזו חבושים מצטיין בטעמו המתוק, בארומה העדינה של חבושים מבושלים ובהתאמתו של המתכון לטיפול במחלות הסתיו.
מרכיבים
1 חבוש חתוך לקוביות
2 כוסות מים
כפית גדושה אבקת קוזו
אפשר להוסיף:
1/2 כפית אבקת קינמון או 1/2 כפית זרדי קינמון (GUI ZHI) טחונים לאבקה
5 דובדבנים יבשים או כף רכז דובדבנים טהור
קורט מלח
הכנה:
להרתיח בסיר 1.5 כוסות מים עם החבוש, הקינמון והמלח עד להתרככות.
לערבב בנפרד את הקוזו עם 1/2 כוס מים פושרים.
להוסיף את המים עם הקוזו לסיר הרותח ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הדובדבנים/רכז הדובדבנים ולהביא לרתיחה נוספת.
לכבות את האש ולהגיש בכוס עם כפית ליד לצורך אכילת הפירות.
קוזו חבושים מנקודת המבט של הרפואה המסורתית
חבושים הגדלים בסין משמשים לטיפול בכאבים ראומטיים בגפיים, ולטיפול בבעיות נשימה.
הקוזו מרחיב קלות כלי דם ובכך משפר זרימת דם פריפרית. ברפואה הסינית הקוזו משמש כצמח "משחרר חיצון" המשמש לטיפול בשלבים ראשונים של הצטננות ובעיות נשימה.
הקינמון, ובמיוחד זרדי הקינמון משפרים זרימת דם. הדובדבנים משמשים להזנת הדם, ולטיפול שימוש במתכון במצבים ראומטיים שונים.
לאחר עריכת אבחנה מבדלת מתאימה, משקה קוזו חבושים יכול לשמש כחלק מטיפול במצבים שכיחים בסתיו כגון- כאבי פרקים, התגברות סימטומים של תסמונת רנו, ומחלות נשימה כגון אסטמה והצטננות.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.