סלט אגסים ועגבניות שרי בסגנון סיני

אייל שפרינגר

סלט אגסים בסגנון סיני

שילובי טעמים יוצאי דופן כמו אלה המופיעים בסלט אגסים זה, מאפיינים במידה רבה את המטבח הסיני. במתכון זה ניתן לזהות שילוב בין רעיונות המבוססים על המטבח הסיני הרפואי עם עידון טעם ומשחק מרקמים המאפיינים את המטבח הסיני המודרני.

למרות שבאופן אישי אני נרתע מטעמן של עגבניות טריות, בחרתי את הסלט הזה שיש בו שילוב של עדינות ופריכות לצד חוצפה ואגרסיביות. משהו בו הזכיר לי את האנשים העדינים והאמיצים המלווים אותי בחיי, במיוחד בשנה זו, שנת 2024.

עניין נוסף שחשוב לשים אליו לב: מכיוון שהרפואות המסורתיות מזהירות בדרך כלל משילוב פירות עם מזונות רבים, רצוי לאכול את הסלט הזה כמנה קלה העומדת בפני עצמה ולהימנע מלשלב אותו כחלק מארוחה כבדה.

רכיבים:

  • 2 אגסים בינוניים, חתוכים לפרוסת דקות
  • 1/4 חבילה עגבניות שרי, חצויות לאורכן לרבעים
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק לרצועות
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (רצוי לשמור על צורתם של העלעלים)
  • 2 כפות עלי נענע מופרדים מהגבעול
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 פלפל אדום טרי, קטן, קצוץ דק (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 2 כפות חומץ אורז או חומץ תפוחים (אני השתמשתי בחומץ שזיפים מיוחד אותו הכין עבורי המטפל טל נווה)
  • 1/2 כף רוטב סויה (בשל האיכות הדומיננטית של רוטב הסויה רצוי להוסיפו בהדרגה ולבחון היטב כמה טעים לכם)
  • 1 כפית שמן שומשום קלוי
  • 1/2 כפית סירופ מייפל
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים את החומץ, רוטב הסויה, שמן השומשום, מייפל, ג'ינג'ר, פלפל חריף, מלח ופלפל.
  2. הרכבת הסלט: בקערה גדולה, מערבבים את האגסים, העגבניות, הבצל, הכוסברה והנענע.
  3. הוספת הרוטב: שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
  4. הגשה: מגישים מיד או תוך שעה כדי להימנע מ"דעיכת" האגסים.

טיפים נוספים:

  • אגוזים: להוספת טעם ומרקם, אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים (לתמיכה ביאנג) שקדים או קשיו קלוי בעדינות (לחלוח ריאות).
  • תבלינים: אם אתם אוהבים טעמים יותר עזים, תוכלו להוסיף מעט צ'ילי גרוס או פלפל שחור טחון טרי.
  • ירקות: אם תרצו, תוכלו להוסיף ירקות נוספים לסלט, כמו סלרי או גזר מגורר.

סלט אגסים מנקודת המבט של הרפואות המסורתיות

לסלט הזה איכות קרירה ומלחלחת (אגסים, עגבניות מתיקות ושמן) בשילוב אלמנטים מניעים הקשורים בתיבול החריף. הסלט מתאים במיוחד למטופלים מתוחים בעלי מבנה או מצב של חום ויובש. כסלט סתווי המתכון מתאים לימי סתיו חמים יחסית, במיוחד למטופלים צרודים אשר גרונם יבש, או כאלה המתמודדים עם ליחה קשה, צהובה ודביקה התקועה בדרכי הנשימה שלהם.

הסלט פחות מתאים למטופלים המתמודדים עם מערכת עיכול חלשה ופגיעה, כאלה הסובלים מגאזים או משלשול. כאשר באמת רוצים לטפל ביובש בדרכי הנשימה, יש להפחית או להסיר את כל הרכיבים החריפים מהסלט.

המחבר:

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube

מוזמנים להצטרף אלי ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים בנושא תזונה ורפואה מסורתית.

 

לעיון נוסף

משקה קוזו אגסים

אגס סתווי עם BEI MU לנשימה קלה

מומלצי החודש