סלט מאש וכוסברה
מאת נעמי פטל
סלט מאש וכוסברה עשוי לסייע לנו בימי סוף הקיץ שהינם ימי החום והלחות,
לפני שרוח הסתיו הקרירה והיבשה מתדפקת על חלונינו…
האפקט הכללי של הקטניות הנו טיפול בחום ולחות,
בין השאר כאשר הם מתבטאים במערכת העיכול ובדרכי הנשימה.
הסלט הנו סלט קיצי מרענן, קליל להכנה, טעים גם כשהוא חם או קר,
וגם מרשים מאוד את המשפחה והאורחים.
רכיבים לסלט מאש וכוסברה:
כוס מאש ירוק (מושרה ומונבט)
צרור כוסברה
מלח, פלפל
כמון
שמן זית
שום כתוש (אפשר להמיר ברצועות בצל)
בצל ירוק קצוץ
מעט לימון סחוט טרי או חומץ תפוחים
אופן ההכנה של סלט מאש וכוסברה:
מבשלים את המאש כעשרים דקות ללא מלח, מסננים מהמים ומניחים לתבשיל להתקרר
(לסובלים מגזים- אפשר להוסיף בבישול מעט כורכום או פיסת ג'ינג'ר).
קוצצים את הכוסברה ואת הבצל. מערבבים עם כל שאר החומרים ומתבלים.
תוספת אפשרית: עלי מנגולד או תרד חלוטים, שורש סלרי או פטרוזיליה- בהתאם להמלצת המטפל.
תוספת אפשרית נוספת: זרעי חמניה או דלעת (קלויים או לא קלויים- בהתאם להמלצת המטפל).
בראי הרפואה המסורתית
מעבר לאיזון העונתי אשר צויין בתחילת המתכון, קטניית המאש טובה לאנשים בעלי קונסטיטוציה חמה ולחה. היא מצננת ומאזנת מזונות חמים ולחים, מעודדת שיתון ומחזקת את הצ'י המקורי (הצ'י אשר מתפקד כמעיין 'תבנית' ליכולות שלנו מרגע לידתנו). המאש היא קטנית אשר היוצרת הרמוניה בין חמשת ה Zang, האיברים המלאים. היא מרגיעה את הנפש, מלחלחת את העור, ואפשרית לשימוש בקביעות ולפרק זמן ארוך. המרתח שלה מותווה מסורתית לטיפול בסוכרת.
המאש נחשבת אומנם כקטנית הקלה לעיכול (בעיקר במסורת האיורוודית) אך עקב אופיה המקרר רצוי לא להפריז בה, במיוחד בקרב אלה המאופיינים עם מבנה או מצב של קור ויובש או מטופלות ומטופלים בעלי עיכול חלש ורגיש.
הכוסברה אף היא בעלת איכות מקררת המסייעת להתמודד עם החום והלחות של הקיץ. למרות אופיה המקרר, הארומטיות של הכוסברה דווקא תומכת במערכת העיכול. בתאבון!
המתכון באדיבות נעמי פטל, אחות מוסמכת, מטפלת בתזונה סינית מקרוביוטית, מסאז׳יסטית מורשית. [email protected]
למעבר למתכוני סלט
למעבר למתכוני קטניות
לקריאה נוספת על אסתמה וסוכרת בראי הרפואה המסורתית