סלט סלק מאודה
מאת אייל שפרינגר
מתכון פשוט של סלט סלק מאודה, מתאים לסתיו ולאביב, במיוחד לבעלי נטייה ליובש ועצירות. לסלק איכות מלחלחת התומכת בדם וב-Yin של הכבד. זרעי הכוסברה תורמים איכות קרירה מעט אך גם ארומטיות המסייעת לשמירה על מערכת העיכול. מתכון זה עשוי לשמש בהתאם לאבחנה מבדלת כחלק מטיפול במצבים שונים של אנמיה, עצירות, ובעיות גניקולוגיות.
מרכיבים
5 סלקים בינוניים
2 כפות שמן חמניות או זית בכבישה קרה
2 כפות מיץ לימון או ליים
כף אבקת זרעי כוסברה
הכנת סלט סלק
למלא סיר בינוני במים עד לגובה 2 ס"מ מהתחתית. להניח מעל המים פרח אידוי מברזל, ולהביא את המים לרתיחה.
להניח את הסלקים השלמים בתוך פרח האידוי, לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשל את הסלק באידוי כאשר המים ממשיכים לרתוח למשך 20-25 דקות.
כאשר הסלק מתרכך, יש להוציאו מהסיר, ולחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ.
בקערית נפרדת, לערבב את אבקת הכוסברה עם שמן החמניות ומיץ הלימון.
להניח את הסלק בקערה, ליצוק את הרוטב מעל הסלק ולערבב.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.
לעיון נוסף: