סלט קליפות לימון
מאת אייל שפרינגר
סלט קליפות לימון הנו מתכון עשיר טעם המתכתב עם סלטים דומים שמקורם ביהדות טוניס.
לסלט טעם חזק ובשפעה ממריצת עיכול ותיאבון ועל כן הוא משמש כמנה משנית לארוחה.
מרכיבים
קליפות מ 3 לימונים סחוטים רצוי כאלה שקטפתם מעץ שלא רוסס, או לימונים אורגניים
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
כף שמן זית
אופן ההכנה
לחתוך את קליפות הלימון לפרוסות דקות. לערבב היטב את קליפות הלימון עם מלח, פפריקה מתוקה ושמן הזית.
לתת לסלט "לנוח" כחצי שעה-שעתיים, ולהגיש.
סלט קליפות לימון מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:
קליפות הדרים משמשות ברפואה הסינית להמרצת תפקוד מערכת העיכול, לניקוי הכבד ולטיפול בליחה. סלט קליפות הלימון עשיר בנוגדי חימצון, ויטמין C, פלבנואידים, פקטין ולימונן. מרכיבים אלו עשויים לתמוך בבריאות ולסייע בהתמודדות עם סרטן. בקליניקה אנו משתמשים במתכון זה כמתכון "מנקה" ומרבים להשתמש בו (לאחר אבחנה מתאימה) לטיפול במתמודדים עם סרטן, מחלות פרקים, בעיות עיכול מסויימות, והיפרליפידמיה.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
במידה והמתכון עניין אתכם ואתם רוצים להמשיך ללמוד איתי, אני מזמין אתכם להצטרף אלי כבר עכשיו ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים.