סלט שעועית ירוקה והיג'יקי
מאת אפרת שחף
סלט בהשראת המטבח היפני, טעים, קל להכנה ומתאים לימים היותר חמימים של החורף.
המנה מתאימה במיוחד לתקופת המעבר מהחורף לאביב, מהמים אל העץ.
בתקופה זו יש לדאוג להזנת האספקט הYIN של הכליות והכבד, על מנת לאפשר עוגן חזק לצמיחה שתבוא באביב…
מצרכים:
1/2 כוס אצות היגיקי יבשות
1 כף סויה תמרי/שויו
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
1/2 כוס בצל חצוי לשניים ופרוס
3 שיני שום קצוץ
מלח ים אטלנטי לבן
2 כוסות שעועית ירוקה רחבה
1 כף גינגר מגורד
חופן שומשום שחור
אופן הכנה:
מניחים את האצות בקערה קטנה, מכסים במים פושרים ומשרים למשך חצי שעה.
מסננים ושוטפים את האצות.
מניחים בסיר את ההיג'יקי והסויה, ומכסים במים.
מבשלים ללא מכסה, בחום בינוני, למשך כחצי שעה.
מחממים שמן במחבת בחום בינוני, ומוסיפים את הבצל, השום והמלח-מקפיצים למס' דקות.
מוסיפים למחבת את השעועית הירוקה, לאחר שחתכנו את הקצוות, ומבשלים עם מכסה למס' דקות- עד לריכוך קל של השעועית.
מוסיפים למחבת את ההיג'יקי, הג'ינגר והשומשום השחור, למערבבים ומקפיצים לכ2 דקות.
מעבירים לקערה ומגישים!
מנקודת מבטה של הרפואה המסורתית-
ההיג'יקי והשומשום השחור משוייכים לאלמנט המים ומזינים את YINהכליות והכבד.
אצת ההיג'יקי בעלת איכויות מקררות ומלחלחות, מטהרת חום, מנקה ומחזקת דם, מנקה את הגוף מרעלים ומרככת התקשויות.
האצות עשירות בחומרים כימיים הנקראים פוליפנולים polyphenols, בעלי פעילות אנטי אוקסידנטית, היכולה לסייע למניעת סרטן.
כמו כן הם מסייעים להפחתת קרישתיות הדם.
השעועית הירוקה מבטאת את אלמנט העץ ומחזקת גם כן את YIN הכבד.
למרות הרצון לתמוך ב Yin, חשוב שלא לפגוע ב Yang הנחוץ לתחילת התנועה באביב-הבצל, השום, הג'ינג'ר ואופן הכנת המנה (הקפצה) תומכים באספקט היאנגי.
המתכון באדיבות אפרת שחף– מטפלת ברפואה סינית עתיקה: דיקור, צמחי מרפא ותזונה סינית מקרוביוטית.
אחראית תחום צמחי מרפא ותזונת ילדים במרכז לרפואה מסורתית.
למעבר למתכוני חורף
למעבר למתכוני סלט
לקביעת תור בקליניקת 'המרכז לרפואה מסורתית'
ניסיתם את המתכון ונהניתם? תוהים למה דווקא רוטב סויה תמרי? יש לכם הצעה לשדורג המתכון?
מוזמנים לכתוב לנו תגובות כאן בהמשך…