פודינג צ'יה
ג'סיקה הלפרין ואייל שפרינגר
זרעי צ'יה הם מוצר חדש יחסית בארץ. השימוש הגובר בהם נובע מריכוז גבוה של חומצות שומן אומגה 3 המצוי בהם. חומצת השומן אומגה 3 חיונית להפחתת מצבי דלקת שונים, ולתפקוד תקין של המוח ומערכת העצבים. כאשר זרעי הצ'יה סופגים מים, הם יוצרים מסה ג'לטינית העשויה להקל במצבי עצירות וגירוי יתר של ריריות מערכת העיכול.
שילוב חומרי הגלם במנה – זרעי הצ'יה, אגוזי המלך, השקדים וצימוקי הגוג'י, מספק לגוף חומצות שומן אומגה 3, ויטמין E חלבונים, ברזל ומינרלים שונים. האיכות המלחלחת והמזינה של כל חומרי הגלם הללו, יכולה להוות תוספת טובה לתמיכה בהחלמת רקמות במצבים שונים כגון גסטריטיס וכיבי קיבה, עצירות על רקע יובש ואחרי טיפולי קרינה.
המרכיבים למנה אחת:
4 כפות זרעי צ'יה
1 כוס מים
1/2 כוס צימוקי גוג'י או אוכמניות מיובשות
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוסות חלב שקדים – קונים מוכן או מכינים כפי שמתואר כאן
אופן ההכנה:
משרים את זרעי הצ'יה בכוס מים למשך שעתיים, הזרעים ייצרו ג'ל סמיך בזמן ההשריה.
מערבבים בקערה את כל החומרים עם זרעי הצי'ה המושרים, ומוסיפים את חלב השקדים.
אפשרויות נוספות לתיבול:
שקדים (לחלוח נוסף, של המעיים והראות), תמרים (הזנה וחיזוק), שזיפים (חוסר ברזל ועצירות), קליפת תפוז מגוררת (תמיכה בעיכול), אגוז מוסקט (איזון הקרירות של המתכון וטשטוש כאב), קינמון (איזון קרירות המתכון).
המתכון המוצג כאן מבוסס לאחר שינויים קלים על מתכון "פניני צ'יה" מתוך הספר בישולחיים, תזונה מתאימה למטופלי סרטן אשר ניכתב ע"י אייל שפרינגר וג'סיקה הלפרין והוצא לאור בחסות מרכז טל ע"י הוצאת הספרים "פוקוס".
לקריאה נוספת
ריג'לה פניר – מתכון מלחלח נוסף היכול להוות חלק מהתפריט האונקולוגי