פריטדה-חביתת ירק

מאת ג'סיקה הלפרין

מתכון פריטדה של ירקות מבטא את תקופת המעבר בין החורף לאביב. המתכון מבוסס על ביצה המוגדרת כמזון חם, לח ומרוכז המתאים להזנה חורפית ועמוקה.
העלים הירוקים מבטאים את איכות העץ של האביב, את הצמיחה והתנועה. הביצה והעלים למעשה מאזנים זה את זה.
המתכון גם עושה שימוש בכורכום ופלפל שחור המסייעים לעיכול הביצה ומניעת תחושת כבדות.

מרכיבים:
2 כוסות של מגוון עלים ירוקים – בצל ירוק, עירית, אנדיב, תרד, עלי בייבי, רוקט, אורוגולה, מנגולד
1 ביצה
כף קמח כוסמין או קמח טפיוקה
קורט כורכום
קורט פלפל שחור
מעט מלח
שמן שומשום בכבישה קרה

הכנה:
לקצוץ את העלים הירוקים ולחלוט במים רותחים. לסנן את המים. לחילופין, ניתן לטגן את העלים הירוקים טיגון קצר במעט שמן.
לערבב בקערה את העלים, התבלינים, הקמח והביצה.
לחמם מחבת ולשפוך את תכולת הקערה, לכסות במכסה ולבשל על אש בינונית עד שמתקבלת חביתה שחומה.
ניתן להגיש לארוחת הבוקר או לארוז ולקחת ליום עמוס מחוץ לבית.

ג'סיקה הלפרין Dip.Ac: מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי

לעיון נוסף:
מתכוני אביב
מתכוני חלבון מהחי
אודות הטיפול במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש