פריקי גן עדן

מאת נריה מרק

האביב הופך לו לקיץ, הפרחים פורחים, הציפורים מצייצות, רומנטיקה באוויר…
יצאתי לגינה לחפש אהבה, והיחיד שקרץ לי הוא אהובי הגפן.
בכל פעם שאני אוכלת עלי גפן ממולאים אני מתענגת מטעמם וחושבת, לו רק הייתי משקיעה קצת יותר במטבח…
אבל אני לא. לכן המצאתי תבשיל עם עלי גפן שמזכיר את הטעם הנפלא והלימוני, ועם זאת אינו דורש השקעה מרובה כלל.
רק אהבה, מצרכי מטבח בסיסיים ו-חופן עלי גפן צעירים…

מצרכים:
כוס פריקי (אפשר גם דגן אחר) + 2 כוסות מים
3 בצלים
2 קישואים (לא חובה)
2 עגבניות
לימון שלם בקליפתו
חופן עלי גפן
מלח ים אטלנטי
אגוז מוסקט
שקדים קלופים ושבורים

הוראות הכנה:
ראשית אני שוטפת היטב את הפריקי ומניחה בצד.
את הבצלים אני חותכת לשניים, פורסת לרצועות דקות ומטגנת בשמן זית על אש קטנה
בינתיים אני חותכת את הקישואים לרצועות ומוסיפה לקראת סוף טיגון הבצל,
או לגרסה המעט בריאה יותר – אפשר לחכות עם הקישואים ולהוסיף אותם
במעלה התבשיל לקראת סוף הבישול, כך שבמקום טיגון הם יהיו מאודים.
כשהבצל והקישואים השחימו קלות אני מוסיפה את הפריקי השטוף ו-2 כוסות מים.
זורה (מילה יפה) מעט מלח ואגוז מוסקט.

ועכשיו לשכבות:
מעל המים אני פורסת את עלי הגפן כך שיכסו את כל הסיר, כדאי שיהיו כמה שכבות של עלים –
עדיפות לעלים צעירים, דקים ובהירים. יש להוריד את צ'ופצ'יק הגבעול ולשטוף.
מעל עלי הגפן שכבת פרוסות עגבניות.
מעל העגבניות שכבת פרוסות לימון עם הקליפה – כדאי להוציא מראש את הגרעינים.
מכסה את הסיר ומבשלת עד שנגמרים המים
המלצה חמה שמוסיפה טעם נפלא וקראנץ' בביס: לפזר על צלחת ההגשה שקדים קלויים.

המנה בראי הרפואה המסורתית:

הפריקי הנה חיטה שבורה אשר נקטפה בוסר, ונצרבה באש, ולכן יש לה ריח מעושן למרות איכותה הקרירה.
אפשר להתייחס לקטיפתה בטרם בשלות, כציון המעבר מאביב לקיץ.
הריח המעושן  על פי הרפואה הסינית משפיע על הלב.
עלי הגפן עפיצים-חמצמצים. הרפואה הסינית עושה שימוש בקיץ במזונות חמוצים- סופחים, לוויסות החום והזיעה הרבים הנפלטים ועלולים לגרום לאובדן תמציות הגוף.
הטעם עפיץ שומר גם על הנפש ממוקדת ומונע פגיעה בלב של חום הקיץ.
השימוש בירקות ובפרט בעגבניות- תורם גם כן השפעה של קרירות, אם כי השפעתן של העגבניות על הלב והנפש מורכבת יותר, כראוי לצמחים ממשפחתת הסולניים.
אכילה של מנה בעלת איכות קרירה, המבושלת קלילה ומכוונת לתמיכה בלב,
הנה פתרון טעים לקיץ, וגם אחראי כלפי מערכת העיכול…
בתאבון!

המתכון באדיבות נריה מרק– סטודנטית לרפואה סינית, ודוגמנית הבית של ShenNong Jewelry . [email protected]

למתכוני קיץ
למתכון מאש בתחפושת חומוס מאת נריה מרק
למתכוני סלט
למתכוני דגנים

מומלצי החודש