ציר ירקות
מאת אפרת שחף
לפעמים כל מה שצריך זה ציר ירקות. מה אפשר לעשות עם ציר ירקות? מכינים אותו כמו במתכון, ואז ניתן עם תוספת ירקות ותבלינים אחרים להפוך אותו למרק. נסו להשתמש בציר הירקות במקום מי בישול לדגנים או כתוספת בבישול מזון מוקפץ ותראו כיצד הטעם משתדרג. ניתן גם למזוג ציר ירקות חם לכוס וליהנות ממשקה עשיר במינרלים במקום כוס התה או הקפה הרגילה שלכם.
רכיבים:
1 בצל גדול חתוך ל-4
1 גבעול סלרי, חתוך לחתיכות של 5 ס"מ
3 גזרים בינוניים, לא מקולפים, חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ
1 כרישה חצויה לאורכה וחתוכה ל4 חתיכות. (אפשרות)
1 עלה דפנה
1 חתיכה אצת קומבו באורך 5 ס"מ
1 ענף תימין טרי ו/או כמה גבעולי פטרוזיליה (אפשרות)
3 ליטר מים
אופן ההכנה:
שמים בסיר גדול את הירקות, ירקות התבלין, האצה המושרית והמים.
מביאים לרתיחה בחום בינוני.
מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות.
מסננים את הציר מהירקות.
בתאבון!
המתכון באדיבות אפרת שחף (Dip.Ac. CH) מטפלת ברפואה סינית עתיקה, תזונה סינית מאקרוביוטית, צמחי מרפא, שיאצו וטווינא. [email protected]
המתכון מנקודת המבט הטיפולית-מסורתית
צירים מהווים במידה מסויימת את הציר (תרתי משמע) של המטבחים המסורתיים ברחבי העולם. הציר מכיל את התמצית של חומרי הגלם המבושלים בו, ומאפשר לסועד לצרוך מזון בעל "צפיפות תזונתית" גבוהה יותר, כלומר צריכת יותר מינרלים, ויטמינים וחומרי תזונה שונים באותה ארוחה. ברוב הרפואות המסורתיות צירים בין אם הם מבוססים על ירקות ובין אם הם מכילים מזון מהחי נחשבים לתוספת מחזקת למזון המתאימה לכל אדם ובמיוחד למצבי חסר המתבטאים המצבים כגון אנמיה, נשירת שיער וחולשה.
לעיון נוסף:
מתכוני המרק שלנו