קוקו דוחן
אייל שפרינגר
דייסת קוקו המקורית מורכבת מאורז מלא, אורז מתוק, שבולת שועל ושומשום, שעוברים קליה וטחינה לאבקה. האבקה משמשת כחומר גלם לבישול הדייסה. במתכון קוקו דוחן מחליפים את השיבולת שועל בדוחן לקבלת דייסה בעלת אפקט מייבש יותר. למצבי סוכרת ניתן להחליף את האורז המלא והמתוק בקינואה וכוסמת, לקבלת קוקו בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר.
מרכיבים
4 כוסות אורז מלא (עדיף אורז איטלקי אטום בואקום)
2 כוסות אורז מתוק מחברת Mitoku (במידה וחסר בחנויות הטבע, ניתן להחליף בכמות שווה של אורז מלא או דוחן)
1.5 כוס דוחן (או שילוב עם עוד דגן)
0.75 כוס שומשום (לבן לילדים ולמבוגרים מלא או שחור)
הכנה
קולים כל אחד מהמרכיבים במחבת יבשה עד להזהבה קלה. מערבבים את כל הרכיבים וטוחנים לקמח במטחנת תבלינים.
מאכסנים במקום קריר לשימוש מאוחר יותר.
להכנת דיסת קוקו, יש לבשל את הקמח עם מים ביחס של 1:5-1:10 עד לקבלת מרקם דייסתי.
להדגשת האיכות המייבשת ניתן להוסיף ג'ינג'ר יבש או ציפורן.
איכות טיפולית של קוקו דוחן
לדוחן המגיע לישראל איכות מייבשת ומכווצת. מנה זו יכולה להוות חלק מטיפול מבוסס אבחנה מבדלת למצבי לחות כגון הפרשות וגינליות, בצקות, ושלשולים.
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
הצטרפו אלי ל"זרם" – פלטפורמת למידה מקוונת המציעה קורסים מעמיקים בנושאי בריאות וטיפול.
מיועד למטפלים ולמתעניינים בתחום הבריאות המחפשים ידע מבוסס רפואה מסורתית, מדע וכלים פרקטיים. לפרטים ולהרשמה, לחצו כאן.