משקה יאנו מקרוביוטי
מאת אייל שפרינגר
קפה יאנו הומצא על ידי ג'ורג' אוהסאווה, אבי המאקרוביוטיקה המודרנית.
המאקרוביוטיקה, גישה טיפולית העוסקת באיזון בין YIN וYANG ממליצה להימנע ממזונות בעלי איכות YIN או YANG קיצונית הקשה לאיזון. משקה יאנו, הנקרא גם קפה יאנו, משמש כתחליף קפה שאיננו ממריץ וקיצוני בהשפעתו כמו קפה רגיל.
מרכיבים
1.5 כוסות אורז מלא
1 כוס חיטה מלאה
3/4 כוס שעועית אזוקי
1 כוס גרגרי חומוס
1/2 כוס שורש עולש מיובש
1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה
הכנה
שוטפים את כל המרכיבים
קולים את כל סוגי הזרעים ושורש העולש בנפרד על מחבת יבשה עד להשחמה קלה.
מערבבים את כל הרכיבים יחד, מוסיפים 1 כפית שמן ומערבבים היטב.
קולים במחבת את התערובת עם השמן למשך דקה נוספת.
מצננים את הרכיבים וטוחנים לאבקה.
אופן השימוש
מומלץ לבשל 1 כפית גדושה של האבקה עם 1 כוס מים למשך 10-15 דקות.
שותים את המשקה החם ואת המשקע בתחתית הכוס ניתן לאכול.
הערות
לרכיבי המשקה השונים איכויות טיפוליות שונות. ניתן לשנות את היחסים בין הרכיבים השונים לפי המלצת המטפל.
ניתן לתבל בקורט אגוז מוסקט /ג'ינג'ר/ הל / ציפורן לפי הצורך הטיפולי.
מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:
המשקה בעל השפעה מחזקת, מחממת ומייבשת (YANG). מתאים לעצירות על רקע קור ולחות ולכאבי ראש כרוניים על רקע קור ולחות.
נכתב על ידי אייל שפרינגר, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית על פי שיטת TEF