קציצות גזר
מאת גבריאל פליישמן (גבריאל מבשל)
קציצות גזר טעימות, קלות להכנה ועוד יותר קלות לעיכול! מתאימות לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, כאן בשתי גרסאות- צמחונית וטבעונית.
רכיבים (ל 12 יחידות):
450 גר' גזרים קלופים וטחונים במעבד מזון, או מגורדים בפומפייה
130 גר' בצל טחון במעבד מזון או מגורד בפומפייה
2 ביצים*
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
40 גר' פוהה (פתיתי אורז-להשיג בחנויות הודיות), או קוואקר (לא לחולי צליאק)
חצי כפית קצח
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים ומשהים בקירור לכרבע שעה.
יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית משומנת עם נייר אפייה.
אופים ב-180 מעלות עד השחמה קלה כ-40 דקות.
להגשה:
מומלץ לטבול את הקציצות בטחינה או ביוגורט.
* הגרסה המובאת כאן היא צמחונית. לגרסה טבעונית ניתן להשמיט ביצים ולהוסיף יותר טחינה (עד ליצירת תערובת יציבה).
קציצות גזר בראי הרפואה המסורתית
הקציצות האפויות אשר במרכזן הגזר והג'ינג'ר, מייצרות אפקט מחמם ומייבש, ולכן מתאימות למצבים של עודף נוזלים (המתאימים לקאפה לא מאוזנת) כגון נזלות, בצקות וכן הלאה. כמו כן הקציצות קלות לעיכול ולכן מתאימות מאד לשעות הערב. ניתן לשנות את התיבול לפי הטעם או ליצור גרסאות חדשות מירקות אחרים. הקציצות הן ללא גלוטן ולכן מתאימות לבעלי רגישות ולחולי צליאק.
הגזר בראיה מהותנית
נכתב על ידי צוות האתר
למרות שגזר זמין בישראל לאורך כל השנה בשל האפשרות לשמרו בקירור, הוא מגיע לשיאו מעט אחרי שיא החורף, באביב המוקדם.
הגזר המשגשג באדמה בלחות ובקור של סוף החורף, סופח נוזלים מהאדמה, וכך לקראת הקיץ מגייס את המשאבים הנחוצים ליצירת תפרחתו המפוארת המהווה ייצוג נאה לצמחי משפחת הסוככיים. באופן דומה, מאכלי גזר ובתוכם קציצות הגזר, מתאימים במיוחד לתקופות קרות וגשומות, או למצבים בהם יש "חורף" בגוף, כאשר המטופל/ת מתקשה להתגבר על החורף האישי, על הכבדות הלחות והקור הפנימיים. הגזר בעל השורש המחודד מייצג כניסה פנימה לעומק, התמודדות עם כל מה שכבד, תקוע, וחסר חיות, והפיכת הקושי למשאב אותו ניתן להמיר לאביב פנימי המוביל לפריחה מחודשת.
המתכון באדיבות גבריאל פליישמן– מטפל באיורוודה ומבשל בהשראתה, מנחה סדנאות בישול ומלווה תהליכי שינוי לקבוצות ויחידים. בוגר מכללת רידמן ומכללת ידע החיים לאיורוודה.
לעיון נוסף
כמו מטריות אחרי הגשם- על צמחי מאכל ומרפא ממשפחת הסוככיים