קציצות עדשים ברוטב של אבא גיל

מאת גיל מעוז

גיל מעוז הינו חבר ותיק המנהל ומפעיל את מסעדת "אבא גיל" בתל אביב, אחת המסעדות האורגניות הראשונות בארץ. את המתכון הזה קיבלנו במהלך הדגמה אשר גיל ערך במהלך קורס התזונה למטפלים. ייחודו של המתכון בדומה לשאר המנות במסעדת אבא גיל הוא העדרם של הקמח והביצים המסורתיות, כך שהמתכון מתאים גם לסועדים הרגישים למוצרים אלו.

מרכיבים להכנת קציצות עדשים:
2 כוסות עדשים אדומים וירוקים נבוטים(שורש קטן בלבד)
2-3 כפות בצל קצוץ
3 כפות גבעולי סלרי קצוצים
1/2 כוס שמיר וכוסברה קצוצים
נבטים.

מרכיבי הרוטב:
5 עגבניות בשלות
כפית מלח
כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות טחינה גולמית

הכנה
טוחנים את העדשים במעבד מזון ללא מים. מערבבים אל תוך העדשים הטחונים את הבצל, הסלרי, ואת השמיר והכוסברה. מוסיפים נבטים במידה כזו שהתערובת לא תאבד מדביקותה.
להכנת הרוטב טוחנים בכלי נפרד את העגבניות, המלח הכורכום הפלפל והטחינה. יוצקים את הרוטב לסיר עד גובה של 2-3 ס"מ ומדליקים אש נמוכה-בינונית.
יוצרים קציצות מתערובת העדשים ומניחים את הקציצות בתחתית הסיר כך שהרוטב מגיע למחצית גובה הקציצה.
מכסים את הסיר בעזרת מכסה למניחים לקציצות להתבשל בביעבוע עדין למשך כ12 דקות.
מסירים מהאש ומגישים עם הרוטב בשילוב דגנים וירקות.

הערה של אבא גיל:
לאחר שלומדים את עיקרון הכנת הקציצות ניתן לשנות את חומרי הגלם ולהחליף את העדשים בסוגים אחרים של קטניות, לשנות את התיבול של המנה או להחליף את העגבניות בירקות אחרים כמו קישואים או דלעת ולהוסיף מיץ לימון.

לעיון נוסף:
מתכוני קציצות
מתכוני דגנים לליווי המנה
קראו עוד על מרפאת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש