קציצות עוף וירקות שורש

מאת ג'סיקה הלפרין

את המתכון הבא הכינה לנו ג'סיקה הלפרין במהלך הדגמה בקורס התזונה למטפלים במסגרת שיעור על תזונה לילדים.
מדובר במעדן של ממש אשר מתאים גם לילדים אשר יטרפו את הקציצות עם הערך המוסף של ירקות השורש בלי להרגיש.
הארומטיות העדינה של ירקות השורש מאזנת את הטעם הדומיננטי לעיתים של העוף.

מרכיבים:
½ ראש(שורש) סלרי גדול
2 שורשי פטרוזיליה
1 בצל
ירקות אפשריים נוספים: קישוא/זוקיני/דלורית/גזר
שמן סומסום בכבישה קרה
½ קילוגרם בשר עוף (פרגיות) טחון-עדיף אורגני
מעט מלח

הכנה:
מגררים דק את הירקות וקוצצים דק את הבצל
מערבבים את הירקות הקצוצים בבשר הטחון עם מעט מלח
מכינים קציצות עגולות ודקות
מטגנים את הקציצות עם מעט שמן ובודקים עם מזלג שהן מבושלות עד הסוף
פשוט וטעים!

בגלל הטיגון ושילוב ירקות השורש המתכון מתאים במיוחד לחורף, אך ניתן להתאימו גם לעונות אחרות על ידי שינוי שיטת הבישול, התיבול או רכיבים המתלווים למנה.

המתכון באדיבות ג'סיקה הלפרין , מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי.

לעיון נוסף:
מתכוני חלבון מהחי
מתכוני קציצות
מה עושים כשהילד לא גדל

מומלצי החודש