קרם ערמונים
מאת שרון בנרף
מתכון קליל להכנה, מתאים לימי הקיץ המכבידים כמנת קינוח מרעננת.
הרכיבים עשירים, מקררים ומלחלחים, ולכן כדאי לצרוך במתינות, בעיקר לבעלי 'אש עיכול' חלשה.
רכיבים (מנה זוגית) :
2 כפיות קוזו
מים
12 ערמונים קלויים קלופים (בגרסת העצלנים מותר להשתמש בערמונים מאריזת ואקום…)
1/3 כוס חלב אורז (נטול תוספות למניהן)
סירופ מייפל טבעי
10 אגוזי לוז קלופים וקלויים
בננה
קוקוס
אופן ההכנה:
מערבבים 2 כפיות קוזו במעט מים קרים עד לקבלת נוזל אחיד ללא גושים.
מעלים על אש קטנה ומוסיפים את חלב האורז תוך כדי בחישה
טוחנים את הערמונים במטחנת תבלינים ומוסיפים תוך כדי בחישה.
מוסיפים ארבעה 'פקקים' מסירופ המייפל וממשיכים לבחוש.
סוגרים את המכסה ומשאירים את הסיר על האש הכי קטנה ל 5-10 דקות, מומלץ להציץ מדי פעם ולבחוש.
כאשר התקבל מרקם סמיך שופכים את הקרם לשתי קערות קטנות, ונותנים לו להתקרר.
כעבור חצי שעה מכסים את הקערות (בנייר אלומניום, למשל) ומניחים במקרר ל 4-6 שעות.
עשרים דקות לפני האכילה מומלץ להוציא מהמקרר על מנת לא להכניס קור ישיר לקיבה.
מומלץ לקשט מלמעלה עם פרוסות בננה, 'פקק' מייפל נוסף, שברי לוז (ניתן לטחון במכונת התבלינים) ומעט קוקוס.
שרון בנרף– עורכת האתר, אמנית ויוצרת ShenNong Jewelry– תכשיטים בהשראת הרפואה הסינית.
למתכוני קיץ.
למתכוני קינוחים
לאורז אדום עם ערמונים.