'שלרם'-מתכון לפת ותמרים עיראקי
מאת צילה בן יוסף
מתכון עיראקי מסורתי, הנאכל בעיקר בחורף, בסוף הארוחה ונחשב כמזון מחמם. יוצאי עיראק איתם דיברנו, משתגעים עליו. המתכון להלן הוא הגרסה הפשוטה. קיימות גרסאות המכילות גם סלק, תה, תבלינים וחומרי גלם נוספים.
מרכיבים:
1 לפת
3 תמרים
1/2 כוס מים
הכנה
חותכים את הלפת לפרוסות עבות ללא קילוף הקליפה, מניחים בסיר עם תמרים מגולענים ומים. מבשלים על חום נמוך עם מכסה, בסיר או מחבת עם תחתית עבה במשך שעה וחצי. אוכלים את פרוסות הלפת על קליפתן. יוצא "חום וטעים".
המתכון מנקודת המבט של הרפואה המסורתית
קיים הגיון בשימוש במתכון זה בסוף הארוחה. הנפש שרוצה את המתוק באה על סיפוקה. הלפת בינתיים פועלת במסתרים: מנקה את הכבד המתמודד עם המזון החורפי הכבד, ומסייעת בעיכול המזון. יש המשתמשים במתכון להקלה על מחלות בדרכי הנשימה. אף בכך יש הגיון, התמרים מספקים את הליחלוח הנחוץ לגרון הניחר, ואילו הלפת את הפעולה המכייחת והמחטאת.
ניתן להגדיר מתכון זה גם כמתכון לטיפול באנמיה, הודות למרכיביו המתאימים להתוויה זו.
תודה לצילה בן יוסף על המתכון המעניין!
ערך מקצועית-אייל שפרינגר.