תבשיל פול ירוק
מאת רון פוקס
עונות המעבר הינן השמחות והמרגשות ביותר מבחינת הגיוון באפשרויות הירק בבישול, הן מרחיבות את צלחתנו מהירקות ה'רגילים' המלווים אותנו לאורך כל השנה, לתוספות עונתיות חדשות, הצצות ונותנות לנו אפשרות לחוות את התזונה העונתית במלואה, ולרענן את צלחתנו…
הפול הירוק הנה קטנית אביבית, עשירה בחלבון ובערכים תזונתיים רבים. הפול צומח ומגיע לשווקים באיזור אמצע-סוף האביב (מרץ-אפריל).
קטנית זו נחשבת מאכל לאומי במצרים וחביבה על רבות מעדות ישראל.
מתכון זה מציג גרסה מעט שונה מהתבשיל הביתי השוחה ברוטב עגבניות ומוכר לנו מבית סבתא…
רכיבים:
3 כוסות פולי פול
0.5-1 כוס אצות וואקמה אחרי השרייה
חתיכת ג'ינג'ר בגודל פרק אצבע קצוצה
חצי לימון פרוס דק
1 כרישה בינונית
צרור עלי מנגולד
חצי צרור כוסברה
רבע צרור נענע- רק העלים
4 גבעולי בצל ירוק חתוך גס
כפית זרעי כמון
*6 יחידות אנשובי מיובש (אפשרות, ניתן לקנות בכל מעדנייה רוסית)
כפית גדושה כוסברה טחון
שמן זית
כפית מלח ים אטלנטי
*כף רוטב דגים תאילנדי (אפשרות)
כפית שטוחה משחת צ'ילי/מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
3 כפות שומשום קלוי- לבן (ליופי) או שחור (להזנה)
אופן ההכנה:
1. משרים את האצות בקערה עם מים.
2. מרתיחים מים וחולטים את תרמילי הפול לכ-2 דקות, מסננים ומקררים במי ברז. מקלפים את התרמילים ומפרידים את הפולים.
3. קוצצים את הכרישה ואת עלי המנגולד ומניחים בצד. קוצצים את הנענע והכוסברה ומניחים בקערה נפרדת.
4. בסיר רחב מבשלים את פולי הפול עם האצות ומי ההשריה. מוסיפים את הכרישה, פרוסות הלימון, המנגולד, כל התבלינים, דגי האנשובי המיובשים, 2 כפות שמן זית, רוטב דגים והג'ינג'ר. מערבבים ומבשלים לכ- 20 דקות עם מכסה סגור. חשוב לא לערבב יותר מידי את התבשיל על מנת לא לפרק את פולי הפול ולהשאירם שלמים.
5. מוסיפים את העלים הקצוצים, הבצל הירוק והשומשום הקלוי. סוחטים חצי לימון, מערבבים קלות ומכבים את האש, מכסים שוב למספר דקות ומגישים.
בראי הרפואה המסורתית
המתכון מורכב מאספקטים מלחלחים מזינים ומניעים,המתאימים לתקופה בה האביב עומד לפנות את מקומו לקיץ. הלחלוח מספק מעין "צידה לדרך" של לחות הנחוצה כדי לעבור את הקיץ המתקרב. באבחנה מתאימה המתכון יכול להתאים במצבים של שרירים תפוסים, עצירות, pms (תסמונת קדם וסתית), יובש בעור ותופעות נוספות המקושרות לתקיעות וחוסר הזנה של צ'י הכבד.
בתיאבון!!!
המתכון באדיבות רון פוקס – מטפל בתזונה סינית מקרוביוטית, צמחי מרפא ועיסוי רפואי, ומדריך סדנאות בישול אישיות וקבוצתיות.
לעיון נוסף:
כבד עליו (על תפקודו של הכבד בראי הרפואה הסינית, ומדוע הוא נוטה להתקע…)
הצמחים שיזיזו לכם את הצ'י
למתכוני אביב נוספים