תה בנצ'ה
מאת אייל שפרינגר
תה בנצ'ה הוא תה יפני העשוי מעלים וזרדים של שיח הקמליה הסינית ממנו מכינים גם את התה הירוק. עלי הבאנצ'ה נקטפים מתחתית השיח ועוברים תהליך של קלייה. העלים בעלי אפקט קל של שיתון וייבוש, יוצרים סביבה בסיסית בדם ומנקים את הדם. תה בנצ'ה עשיר בסידן, העלים מכילים כמות קטנה של קפאין ומתאימים לאלו המעוניינים להגמל משתיית קפה.
משמעות השם בנצ'ה היא "תה הצומח מאוחר" והיא נובעת מזמן איסוף התה בסוף הקיץ או בסתיו.
מרכיבים
תה באנצ'ה, ניתן לקנות בחנויות טבע
אופן ההכנה
למזוג שתי כוסות מים לפינג'ן, להוסיף כפית של עלים וזרדי באנצ'ה, לבשל במשך שתי דקות ולסגור את האש. למזוג לכוסות דרך מסננת.
-ניתן להרתיח ולהשתמש בעלים שנית.
-ניתן לשתות חם כל השנה ובטמפרטורת החדר בקיץ.
-לשימוש רפואי , העוסקים במקרוביוטיקה נוהגים להוסיף לתה מרכיבים נוספים כגון טיפה של רוטב סויה תמרי, קוזו או רכיבים אחרים.
נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.
לעיון נוסף:
מתכוני משקאות
מתכוני סתיו
אודות מרפאת המרכז לרפואה מסורתית