אורז עם לימון

מאת אייל שפרינגר

אורז עם לימון, מתכון הודי פשוט המקנה לאורז טעם חמוץ ומרענן. מתאים במיוחד לאביב ולסתיו כאשר מעוניינים באיכות המכווצת המזינה והמרעננת של הטעם החמוץ. הכורכום וזרעי החרדל מוסיפים איכות חריפה מייבשת ומעט מכווצת התואמת את תנועת ההתכנסות של הסתיו, או יכולה לסייע בריסון התנועה המתפשטת של האביב. עלי הקארי והגהי מגבירים ספיגת מינרלים מהמזון ומסייעים להפחית תסיסה אפשרית במעי הנובעת מאכילת פחמימות.

מרכיבים לאורז עם לימון 

6 כוסות מים
2 כוסות אורז מלא
עלי קארי ספורים (אפשרות)
2 כפיות זרעי חרדל שחור
½ כוס מיץ לימון סחוט
חצי כפית אבקת כורכום
מעט גהי או שמן סומסום
קורט מלח

הכנה

מבשלים את האורז עם המים, הכורכום והמלח.
במחבת נפרדת מטגנים בסגנון וגאר(טיגון תבלינים במחבת עד שמרגישים את הריח שלהם) את החרדל ועלי הקארי.
כשהמחבת קצת מתקררת, להוסיף את מיץ הלימון לתבלינים ולערבב.
יוצקים את תוכן המחבת אל תוך האורז ומערבבים.

הערה: במידה ומשתמשים באורז לבן, יש להשתמש בכוס וחצי מים על כל כוס אורז.

המתכון מתנקודת מבט טיפולית

המתכון מציג למעשה את שילוב הטעמים החמוץ והמתוק. שילוב טעמים שכזה מתאים במיוחד לצורך צבירת משקל, כאשר הטעם החמוץ  מריץ את התיאבון והטעם המתוק מייצג את האיכות הבונה והמזינה המאפיינת מזונות שומניים, פחמימתיים או חלבוניים (במקרה זה המתוק קשור לפחמימתיות של האורז).

ניתן את המתכון למטופלים רזים בעלי עיכול חלש הזקוקים למזון ראשוני שיתמוך בעלייה במשקל. המתכון פחות מתאים למטופלים הסובלים מגאזים, עצירויות, השמנה או סוכרת.

המחבר:

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube

במידה והמתכון עניין אתכם ואתם רוצים להמשיך ללמוד איתי, אני מזמין אתכם להצטרף אלי כבר עכשיו ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים.

מתכונים נוספים:

מתכוני דגנים

מומלצי החודש