בורגול עם גהי ודבש
מאת אפרת שחף
את הבורגול "גיליתי" לפני כשלושה חודשים, עת ילדתי את בתי הבכורה…
מאז אני מקפידה לאכול ממנו מידי יום במתכונים שונים (למשל עם קציצות בשר או כטאבולה), לחיזוק ולשיקום החיים והגוף שלאחר הלידה…
המתכון הנ"ל נוצר בהשראת "המטבח התימני" של סו לארקי, הגשת המנה (המקורית) היתה נהוגה בתימן כדרך לבשר למשפחה, לשכנים ולרבנים על הולדתו של תינוק חדש! המתכון מתאים לעונת הקיץ וקל להכנה.
מצרכים ל 6 מנות:
2.5 כוסות מים
1 כוס בורגול גס
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כוס גהי
1/2 כוס דבש
1/2 כוס שקדים מושרים ללילה, מקולפים וקצוצים
אופן הכנה:
1. מרתיחים בסיר את המים, מוסיפים את הבורגול והמלח. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ20 דקות.
2. מכבים את האש, מסירים את המכסה, ומכסים את הסיר במגבת מטבח למספר דקות.
3. בסיר נפרד – ממיסים את הגהי ומכבים את האש. מוסיפים לגהי את הדבש והשקדים תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את התערובת לבורגול ומערבבים. בתאבון!
מנקודת מבטה של הרפואה המסורתית:
הבורגול- החיטה- נחשב ברפואה הסינית כמזין את אלמנט האש (לב) ואת אלמנט המים (כליות).
טעמו המתוק והמלוח עוזר בחיזוק ה Yin.
הגהי (חמאה מזוקקת) והשקדים לפי הרפואה האירוודית מחזקים את ה Ojas.
הגהי מזינה את הגוף ומחזקת את אש העיכול.
השקדים מטפלים באלמנט המתכת, מזינים את Jing הכליות, מלחלחים וטובים למצבים של עצירות מיובש, ואף הדבש מחזק פעולה זו.
המתכון באדיבות אפרת שחף (Dip.Ac. CH) מטפלת ברפואה סינית עתיקה, תזונה סינית מקרוביוטית,
צמחי מרפא, שיאצו וטווינא. מרכזת את תחום תזונת הילדים בקליניקת 'המרכז לרפואה מסורתית'. [email protected] .
למעבר למתכוני קיץ
למעבר למאמר הדרך להריון באמצעות תזונה מסורתית
למעבר למאמר שימוש רפואי במזון בתושב"ע- חלק ב' פריון והריון