כדורי תמרים לחיזוק היולדת
מאת עירית יואלי
נשים רבות אחרי לידה זקוקות לתמיכה וחיזוק. מסורות ריפוי שונות מציעות ליולדת מזונות מזינים ומשקמים התומכים בשיקום האם, ההחלמה מהלידה תמיכה בנפש ושיפור תנובת החלב. אתם מוזמנים להציע את המתכון האיורוודי הזה ליולדת האהובה עליכם, ולכבד גם את האורחים הבאים לבקר.
רכיבים:
1 כוס תמרים מגולענים
1/2 כוס שקדים מושרים, קלופים וקצוצים
1/4 כוס צימוקים שחורים אורגנים מושרים ללילה
3 כפות גהי
1/2 כוס זרעי חילבה טחונים לאבקה
1/2 כפית הל טחון
תמצית וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, יוצרים כדורים ומגלגלים בקוקוס טחון.
הערות ואיכויות:
החילבה מרה, לכן ניתן לשחק עם המינונים שלה או להוסיף המתקה כגון דבש או מייפל.
ניתן להוסיף חצי כוס שיבולת שועל מושרית.
ניתן להוסיף 4 כפות אבקת שטאוורי (שורש אספרגוס הודי. ידוע כ'צמח הנשים' ומטפל במערכת הפריון הנשית ומעודד הנקה).
ניתן להוסיף שומשום שחור טחון (על פי המסורת הסינית נחשב כמשין ומסייע לבניית דם).
ניתוח המתכון בראי האיורוודה והרפואה המסורתית
על פי האיורוודה, לאחר הלידה היולדת נוטה לסבול מחולשה, הגוף איבד חום וחומרים חיונים נוספים (כגון דם), והואטה נוהגת להתגבר. המתכון הנ"ל מזין ומחזק, תוספת החילבה עוזרת לתנובת החלב בתקופת ההנקה (ואף עוזרת בשיקום היאנג לאחר הלידה), וגם מאזנת את כבדות המנה. צימוקים ע"פ האיורוודה מזינים את מערכת הרבייה הנשית, הגהי מזין את האוג'ס, וכך גם השקדים. תוספת השטאוורי גם כן משפרת תנובת חלב ועוזרת לחיזוק לאחר הלידה.
בהתאם לאבחנה מתאימה, מתכון זה יכול להתאים למצבים רבים המתרחשים לאחר הלידה, כגון אנמיה, נשירת שיער, יובש בעור, דיכאון לאחר לידה, קשיי הנקה, ואי סבילות לקור. המתכון יכול לסייע גם במניעה ותמיכה ביולדת בריאה ללא סימפטומים אלו.
עירית יואלי – מורה ליוגה מזה 15 שנה. בוגרת מגמת איורוודה ברידמן ובוגרת קורס המטפלים בתזונה סינית מקרוביוטית בהנחיית אייל שפרינגר. מלמדת יוגה ומטפלת באיורוודה ובתזונה בסטודיו בישוב עצמון במשגב. לאתר של עירית.
למעבר למאמר טיפול מסורתי ליזוק היולדת
למעבר לסדרת המאמרים גשם בעתו- כמה עצב בא איתו… על תחליפי חלב אם בתרבויות המסורתיות
למעבר למאמר 'משלוש יוצאת אחת'… על שלוש הדושות שבבסיס הרפואה ההודית