לפתן אביבי
מאת אייל שפרינגר
מתכון לפתן זה משמש כאופציה מתוקה ומחזקת לאביב, ומתאים במיוחד לנשים אשר על פי הרפואה הסינית, בריאותן כרוכה במידה רבה במצב הכבד ואיכות הדם של הכבד.
תפקוד הכבד משפיע במידה רבה על האיזון ההורמונאלי של האישה, על איכות הדם ועל המצב הנפשי.
במתכון זה חברו הרכיבים המזינים את הכבד והדם (כגון פירות כהים וחמצמצים, המבשילים בשלבים שונים של האביב) לצמחי מרפא ותבלין התומכים בכבד.
רכיבים:
3 תותי שדה
כף תות עץ יבש או טרי
2 שזיפים בשלים או מיובשים (ניתן להשתמש רק בחלק מהפירות, בהתאם לזמינותם).
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
1 כפית אבקת קוזו
1 כוס מים
אופן ההכנה:
מבשלים את הפירות במים, עם קורט מלח עד להתרככות (כ-10 -15 דקות).
מוסיפים למרתח המבעבע אבקת קוזו, מהולה במעט מים קרים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים .
מכבים את האש, כאשר ללפתן יש מירקם סמיך .
אפשרויות נוספות:
* ניתן להוסיף ללפתן, בתחילת הבישול, כפית של אחד מצמחי המרפא המחזקים את הדם והכבד [דוגמת צימוקים סיניים- גו ג'י ברי Gou Qi Zi, אנג'ליקהה סינית Dang Gui, או פאוניה לבנה Bai Shao )בהמלצת מטפל.
* אפשר לשלב מעט עלי מליסה, או זוטא לבנה, לתיבול המשקה ולהקלה על מצבי מתח.
**כדי להפיק תועלת מאיכויותיו המחזקות של המתכון יש להתמיד בצריכתו בשימוש יום יומי 🙂
לרוויה!
המחבר:
אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF, ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.
מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק או להאזין לי בפודקאסט "רפואה מהותנית" בערוצי ה Spotify וה YouTube
מוזמנים להמשיך ללמוד איתי להצטרף אלי כבר עכשיו ל"זרם" וליהנות משפע של ידע עמוק ומשנה חיים.
למעבר למתכוני משקאות